back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Διάσκεψη Μονάχου για την Ασφάλεια: Συνάντηση Λαβρόφ-Τσαβούσογλου την Κυριακή

Διαβάστε επίσης

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ θα συναντηθεί την Κυριακή στο Μόναχο με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο περιθώριο της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ.

Χθες το βράδυ, το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας επέκρινε τις δηλώσεις της Άγκυρας σχετικά με την Ιντλίμπ στη Συρία, μετά την ανακοίνωση της Τουρκίας ότι θα χρησιμοποιήσει βία κατά των ανταρτικών οργανώσεων που παραβιάζουν μια κατάπαυση του πυρός στην περιοχή.

Πολιτικοί αξιωματούχοι και προσωπικότητες της οικονομίας θα κάνουν ένα «τσεκ απ» της διεθνούς κατάστασης σε μια εποχή ανασφάλειας και μετατόπισης ισχύος προς ανατολάς. Προβληματισμοί και για τον ρόλο της ΕΕ.

Με κεντρικό θέμα την η «φθίνουσα αντίληψη της έννοιας της ‘Δύσης’», αλλά και ζητήματα διενέξεων, θέματα κυβερνοασφάλειας και δημόσιας υγείας ξεκινούν σήμερα  στο Μόναχο, οι εργασίες της 56ης Διάσκεψης Ασφαλείας με τη συμμετοχή και του υπουργού εξωτερικών, Νίκου Δένδια.
Στο πλαίσιο της Διάσκεψης, ο υπουργός Εξωτερικών θα μετάσχει στη Στρογγυλή Τράπεζα για την ασφάλεια στα Βαλκάνια, ενώ στο περιθώριο θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με τους ομολόγους του από τη Βόρεια Μακεδονία, το Κουβέιτ και τη Λιθουανία, καθώς και με τον υπουργό Επικρατείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Θα συναντηθεί επίσης με τη συμπρόεδρο του κόμματος των Πρασίνων της Γερμανίας, A. Baerbock και τον αντιπρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU/CSU, Johann Wadephul.

Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον ομόλογό του από τη Μογγολία, με τον οποίο θα υπογράψουν Μνημόνια Συνεργασίας για τον τουρισμό και την άρση των θεωρήσεων εισόδου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα