back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Χρηματοδότηση ύψους 560 εκατομμυρίων ευρώ στον αγροτικό τομέα

Διαβάστε επίσης

Συμφωνία με την οποία διασφαλίζεται συνολικό ποσό ύψους 560 εκατομμυρίων ευρώ για την προσέλκυση επενδύσεων στον αγροτικό κλάδο υπεγράφη μεταξύ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, της Εθνικής Τράπεζας και της Τράπεζας Πειραιώς.

Συγκεκριμένα, το ποσό θα διατεθεί σε νέους αγρότες και σε αγροτικές επιχειρήσεις μέσω παροχής χαμηλότοκων δανείων, μακράς διάρκειας αποπληρωμής και μειωμένων εγγυήσεων προκειμένου να επενδύσουν στον εκσυγχρονσμό των εκμεταλλεύσεων τους.

Κατά τη διάρκεια της τελετής υπογραφής ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης ευχαρίστησε την ΕΤΕπ και τις δύο ελληνικές τράπεζες για την αρωγή τους στην ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και υπογράμμισε την ιδιαίτερη σημασία της συμφωνίας για την εκμηχάνιση της αγροτικής παραγωγής και πρόσθεσε ότι: “Θα οδηγήσει στην αύξηση της παραγωγικότητας και της παραγωγής ποιοτικότερων προϊόντων η οποία αποτελεί το ζητούμενο της αγροτικής ανάπτυξης”.

Επιπλέον, ο Υπουργός επεσήμανε ότι η αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών θα συμβάλλει σημαντικά στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόιερ ευχαρίστησε τον κ.Βορίδη για την στήριξή του στην υλοποίηση της συμφωνίας και δεσμεύτηκε εκ μέρους της ΕΤΕπ να συνεχίσει να ενισχύει τις επενδυτικές προσπάθειες της Ελλάδας.

Γιώργος Σάτρας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα