back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Κονίστρα Πετραλώνων: Περιμένοντας την αναγέννηση

Διαβάστε επίσης

Κλειστή παραμένει η ιστορική παιδική χαρά στα Άνω Πετράλωνα (Δημοφώντος και Κυμαίων), η λεγόμενη Κονίστρα Πετραλώνων ενώ ο περιβάλλων χώρος παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης.

Πρόκειται για ένα χώρο οκτώ στρεμμάτων πρασίνου, τον οποίο οι κάτοικοι της περιοχής περιμένουν χρόνια τώρα να λειτουργήσει. Η Κονίστρα πέρασε οριστικά στη διαχείριση του Δήμου Αθηναίων, τον Οκτώβριο του 2019, μετά από αγώνες κατοίκων και συλλογικοτήτων της περιοχής, και την απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ελληνίδων, που εμφανιζόταν ως ο διαχειριστής του χώρου, να μεταβιβάσει στον δήμο Αθηναίων το σύνολο των δικαιωμάτων του στην συγκεκριμένη έκταση.

Ο χώρος είναι κλειδωμένος, ωστόσο υπάρχουν αναρτημένες πινακίδες που πληροφορούν ότι «ο κ. Παναγιώτης θα ανοίγει την παιδική χαρά από τις 10.00 έως 15.00 και από 17.30 έως 21.00 εκτός τις ημέρες του Αυγούστου που θα λείπει. Εισέρχεστε στο χώρο με δική σας ευθύνη».

Οι κάτοικοι

«Ήρθαν από τον δήμο, έκαναν κάποια κλαδέματα στα δέντρα και έκτοτε τίποτε. Ο χώρος είναι κλειστός. Χρειάζεται πολύ δουλειά ακόμα, δεν είναι ασφαλής για τα παιδιά», θα πει κάτοικος της περιοχής στον Αθήνα 9.84. «Τα τελευταία 7 χρόνια, τον χώρο τον έχω δει ανοιχτό 3-4 φορές» συμπληρώνει μια κυρία επίσης κάτοικος της περιοχής. «Έρχεται κάποιος φύλακας και τον ανοίγει όποτε θέλει».

«Σε δύο μήνες θα αποδοθεί στους Αθηναίους»

«Κάναμε ένα πρώτο μάζεμα του χώρου» λέει στον Αθήνα 9.84 ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού Αθηνών Ευγένιος (Σάκης) Κολλάτος. «Ο ΟΠΑΝΔΑ θα ξηλώσει την υπάρχουσα παιδική χαρά και θα εγκαταστήσει νέα. Ένα κτίριο, που υπάρχει στο χώρο θα επισκευασθεί. Σύμφωνα με το σχεδιασμό μας, εντός δύο μηνών ο χώρος της Κονίστρας θα είναι έτοιμος να παραδοθεί στους Αθηναίους».

Ο κ. Κολλάτος αναφερόμενος στις εργασίες αποκατάστασης και καθαριότητας στον Βοτανικό Κήπο του ΕΚΠΑ, στην Ιερά Οδό, στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης που υπέγραψε πρόσφατα ο δήμος Αθηναίων, δήλωσε ότι εντός τριμήνου υπολογίζεται να αποδοθεί και αυτός ο χώρος, 7 στεμμάτων πρασίνου, στους πολίτες.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα