back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γ. Τζαννετάκος: Ο Αθήνα 9.84 ήταν και παραμένει ο κορυφαίος ελεύθερος ραδιοφωνικός σταθμός

Διαβάστε επίσης

Εν αρχή ην το παρελθόν λένε πολλοί… Και αν δίνουμε μικρόφωνο σήμερα στο ραδιοφωνικό παρελθόν του 9.84, είναι όχι τόσο γιατί εμπεριέχει μια βαθειά συγκίνηση για όλους όσοι βρίσκονται στα μικρόφωνα, αλλά κυρίως επειδή είχε ως πρωταγωνιστή έναν σημαντικό άνθρωπο- από τους κορυφαίους δημοσιογράφους- που τον σχεδίασε και οδήγησε στο ραδιόφωνο που έχουμε σήμερα. Με μια έννοια ο 9.84 ήταν ο σταθμός που πέρασε τη χώρα στη νεωτερικότητα.

Ο λόγος, για τον Γιάννη Τζαννετάκο, τον πρώτο γενικό διευθυντή του Αθήνα 9.84. Μιλώντας στις δημοσιογράφους Ελεονώρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου και στην εκπομπή «Ντάμες Σπαθί» με θεματική κυρίως για ζητήματα δικαιωμάτων και ατομικών ελευθεριών, ανέτρεξε στον προπομπό και πρόγονό τους.

«Ηταν η εκπομπή “Ασκώ τα δικαιώματά μου”, που έβγαινε στον αέρα και πάλι από τον 9.84. Στη δεκαετία του 90, με συνταγματολόγους, πολιτικούς επιστήμονες και άλλους ειδήμονες. Κάτι πρωτοφανές, με το πρίσμα των αρχών του Διαφωτισμού, που έστω και υποδόρια διέτρεχε όλο το φάσμα των εκπομπών και παραγωγών μας», είπε ο κ Τζαννετάκος.

Ο σταθμός της πόλης «ήταν και παραμένει ο κορυφαίος ελεύθερος ραδιοφωνικός σταθμός»

Όσο για το αν τον δικαίωσε η πορεία του, ξεκαθάρισε την πεποίθησή του ότι ο σταθμός της πόλης «ήταν και παραμένει ο κορυφαίος ελεύθερος ραδιοφωνικός σταθμός». Και εξήγησε: «η ιδιωτική ραδιοφωνία δεν είναι ελεύθερη, διότι υπόκειται στα συμφέροντα των επενδυτών. Ναι μεν δεν φέρει τα μειονεκτήματα της δημόσιας ραδιοφωνίας, αλλά δεν είναι αυτό που θα λέγαμε ελεύθερο ραδιόφωνο».

Αναφερόμενος στο αποτύπωμα του 9.84, είπε ότι σε πρώτη φάση αναγνωρίστηκε για το ειδησεογραφικό του κομμάτι με ναυαρχίδα τα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές, με γνώμονα το σεβασμό στην πληροφόρηση του πολίτη. Και επισήμανε, ότι – πάση θυσία – το στοιχείο αυτό πρέπει να παραμείνει κορυφαίο.

Όσο για την ονοματολογία και τα αστέρια της εποχής που είχαν ενταχθεί στο δυναμικό του, απέφυγε τις αναφορές λέγοντας πως δεν θέλει να δυσαρεστήσει όποιον τυχόν ξεχάσει. Ο Γιάννης Τζαννετάκος τέλος, υπογράμμισε τη συνεισφορά του ακάματου Ακη Εβενη. «Οι παραγωγοί είχαν απόλυτη ελευθερία επιλογών. Μπορούσαν να παίζουν ό,τι ήθελαν, κάτι που έως τότε αποτελούσε αποκλειστικό προνόμιο των πειρατικών σταθμών».

Νewsroom Aθήνα 9.84

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα