back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αντιδράσεις φαρμακοποιών για σύσταση φαρμακείων από μη φαρμακοποιούς

Διαβάστε επίσης

Αντιδράσεις και έντονη δυσφορία προκαλεί στους κόλπους των φαρμακοποιών, η απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ, η οποία ανοίγει τον δρόμο για τη σύσταση φαρμακείων από μη φαρμακοποιούς.

Συγκεκριμένα, τα φαρμακεία θα μπορούν να λειτουργούν υπό την εμπορική μορφή της Εταιρείας Περιορισμένης Ευθύνης και υπό την προϋπόθεση ότι ο επιστημονικός υπεύθυνος του φαρμακείου είναι φαρμακοποιός και παράλληλα συμμετέχει υποχρεωτικά, με ποσοστό τουλάχιστον 33%, στην εταιρεία.

Την έντονη διαφωνία του εκφράζει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, αναφέροντας μεταξύ άλλων σε ανακοινωση του ότι, ”Σε κάθε περίπτωση σεβόμαστε τις αποφάσεις του ΣτΕ, οφείλουμε όμως να εκφράσουμε την πλήρη διαφωνία μας επ’ αυτών”.

Σε υψηλότερους τόνους κινήθηκε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών Κωνσταντίνος Λουράντος, ο οποίος έκανε λόγο για “οικονομικά συμφέροντα”:

Την σέβομαι, αλλά με βρίσκει πλήρως αντίθετο η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Θεωρώ ότι δεν λαμβάνει υπόψιν τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Είναι μια απόφαση αλά καρτ», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κος Λουράντος προσθέτοντας ότι, “Η απόφαση του ΣτΕ επιβραβεύει επιλογές Ελληνικών Κυβερνήσεων, αδιαφορώντας αν αυτά τα μέτρα εφαρμόζονται και σε ποιο βαθμό από άλλα κεντρικά κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και αν αυτά, εκεί που εφαρμόζονται απέδωσαν τα αναμενόμενα στους πολίτες και όχι φυσικά μόνο στους επιχειρηματίες.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύσιος Ευγενίδης, υπογραμμίζει ότι η απόφαση του ΣτΕ είναι αντίθετη ακόμα και με αποφάσεις ευρωπαϊκών δικαστηρίων.

Έλενα Μπρέγιανη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα