back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Χρ. Σταϊκούρας: Στόχος να υπαχθούν στη ρύθμιση για την πρώτη κατοικία περισσότεροι συμπατριώτες μας

Διαβάστε επίσης

Σε περίπου 2.000 υπολογίζονται οι περιπτώσεις εκείνων που μπορούν να υπαχθούν στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του νόμου για την πρώτη κατοικία, δήλωσε στη Βουλή , ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας .

Όπως τόνισε , στόχος είναι να υπαχθούν στη ρύθμιση περισσότεροι συμπατριώτες μας και για το λόγο αυτό θα υπάρξουν προβλέψεις και δεύτερη ευκαιρία για επιχειρήσεις και ευάλωτα νοικοκυριά. Δίνοντας κάποια στοιχεία, ο υπουργός είπε ότι από τους 65.000 που έχουν μπει στην πλατφόρμα , οι 22.000 αρνούνται να δεχθούν άρση του απορρήτου, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις , το 1/3 δηλώνει άλλη πρώτη κατοικία από αυτή που δηλώνει στην εφορία .

Ο κ .Σταϊκούρας, αναφέρθηκε σε 3+1 πληγές που καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση και συγκεκριμένα τις περιπτώσεις της ΕΛΒΟ , της ΕΑΒ ,των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και της ΛΑΡΚΟ, τα συσσωρευμένα χρέη των οποίων υπερβαίνουν τα 2,5 δις ευρώ , όσο δηλαδή, ένας ΕΝΦΙΑ. Ειδικά για τη ΛΑΡΚΟ , την κατάσταση της οποίας χαρακτήρισε δραματική, ο υπουργός Οικονομικών, ανέφερε ότι με την τροπολογία που έφερε η κυβέρνηση, αποφεύγεται το ενδεχόμενο άτακτης χρεοκοπίας , εγκαθίσταται άμεσα ειδικός διαχειριστής και διατηρείται η δραστηριότητα της εταιρείας μέσω ιδιώτη επενδυτή. «Η λύση που δίνουμε είναι νομικά στιβαρή και συμβατή με τα ισχύοντα στην ΕΕ», τόνισε ο κ.Σταϊκούρας.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα