back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αφίσες στο συντριβάνι της πλατείας Αγίου Θωμά

Διαβάστε επίσης

Με παράνομες αφίσες «σκεπάστηκε» εδώ και λίγες μέρες ένα από τα ωραιότερα συντριβάνια της Αθήνας, αυτό της πλατείας του Αγίου Θωμά, στο Γουδί, που βρίσκεται στα όρια του 7ου δημοτικού διαμερίσματος.

Το συντριβάνι πριν από λίγες μέρες είχε καθαριστεί εσωτερικά(φερτά και πεταμένα υλικά) και εξωτερικά (συνθήματα με σπρέι και αφίσες ) από συνεργεία του δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης καθαρισμού που είχε γίνει σε όλη την πλατεία του Αγίου Θωμά.

Καταστηματάρχες και κάτοικοι ανέλαβαν από χθες δράση προκειμένου να καθαρίσουν τον εξωτερικό χώρο του συντριβανιού από τις αφίσες με όσα μέσα έχουν στην διάθεση τους αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφεραν λόγω της ειδικής κόλας που καθιστά πολύ δύσκολη την απομάκρυνση τους χωρίς τα απαραίτητα εργαλεία που διαθέτουν τα συνεργεία του δήμου. Η τοπική κοινωνία καταδικάζει απερίφραστα αυτή την ενέργεια και ζητά από τους αρμόδιους της Περιφέρειας και του δήμου να αναλάβουν δράση όσον αφορά την αναζήτησή των υπευθύνων και την επιβολή προστίμων.

Στην ομάδα πολιτών που δραστηριοποιήθηκε για το θέμα του συντριβανιού είναι και ο ηθοποιός Βασίλης Κούκουρας ο οποιος μένει χρόνια στην περιοχή των Αμπελοηκήπων και επισκέπτεται καθημερινά την πλατεία. « Το θέαμα είναι απαράδεκτο. Οι αρμόδιοι πρέπει να βρουν τους υπεύθυνους γιατί αυτό θα ξανάεπαναληφθεί. Να επιβληθούν πρόστιμα».

Οι παράνομες διαφημίσεις, οι αφίσες σε διαφορά σημεία της Αθήνας, αποτελούν τόσο παλιό και διαδεδομένο πρόβλημα , που πλέον φαίνεται ότι δεν περνά απαρατήρητο από τις τοπικές κοινωνίες και τους περισσότερους κατοίκους, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.

Κ.Κορελης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα