back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κώστας Μπακογιάννης: “Τιμή μου να στραφεί νομικά εναντίον μου η Χρυσή Αυγή”

Διαβάστε επίσης

Αποστομωτική απάντηση στους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής έδωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης στις απειλές τους ότι θα κάνουν μηνύσεις σε όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που ενέκριναν ψήφισμα καταδίκης του κόμματος καθώς και την συμμετοχή του Δήμου Αθηναίων στους εορτασμούς της 21ης Μαρτίου που είναι η παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού και του φασισμού.

Το Δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας ενέκρινε ψήφισμα καταδίκης της Χρυσής Αυγής εν όψει της επικείμενης απόφασης της σχετικής δίκης. Το ψήφισμα αφού χαρακτηρίζει “πρόκληση” προς την κοινωνία της εισαγγελικής πρότασης περί απαλλαγής της κατηγορίας περί εγκληματικής οργάνωσης ζητά την καταδίκη του κόμματος και των στελεχών του ως εγκληματική οργάνωση επισημαίνοντας ότι στο ενδεχόμενο που δεν καταδικαστούν θα μπορούν να λάβουν τα 8 εκατ. ευρώ της κρατικής επιδότησης, που προβλέπεται για τα κόμματα, προκειμένου να συνεχίσουν το έργο τους.

Το ψήφισμα αφού ξεκινά με τίτλο “στην φυλακή οι νεοναζί” υπογραμμίζει ότι ο δήμος θα μετάσχει στις εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού και του φασισμού τονίζοντας ότι η Δημοτική Αρχή Αθήνας έχει καταθέσει κατά της Χρυσής Αυγής στην επίμαχη δίκη της.

Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου προκάλεσε την έκρηξη του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ελληνική Αυγή Ηλία Κασιδιάρη ο οποίος χρησιμοποίησε ασεβείς εκφράσεις κατά των δημοτικών συμβούλων και τους απείλησε με μηνύσεις.

Την απάντηση της πήρε από τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη ο οποίος του είπε “Τιμή μου και τιμή μας να στραφεί νομικά εναντίον μας η Χρυσή Αυγή.” Το θέμα έληξε εκεί καθώς ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστος Τεντόμας αφαίρεσε τον λόγο από τον Ηλία Κασιδιάρη κλείνοντας μάλιστα και το μικρόφωνο.

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα