back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Guardian: “Επιτακτική η ανάγκη εκκένωσης της Μόριας”

Διαβάστε επίσης

Στην έκκληση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες για άμεση εκκένωση της Μόριας στη Λέσβο “από οικογένειες και ασθενείς” αναφέρεται σε ρεπορτάζ του ο βρετανικός Guardian.

Όπως αναφέρει “στο στρατόπεδο στη Μόρια της Λέσβου ο αριθμός των προσφύγων έχει αυξηθεί κατά 5,000 από τον Ιούλιο και πλέον αριθμεί συνολικά 20,000, με την κατάσταση να έχει επιδεινωθεί με τις νέες καθημερινές αφίξεις”.

Σε δηλώσεις του στον Guardian ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Αντρέι Μάγιετσιτς είπε χαρακτηριστικά ότι “η Ελλάδα υπήρξε γενναιόδωρη και συμπονετική έναντι των προσφύγων, παρά την περίπλοκη και δύσκολη κατάσταση. Τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου έχουν επιβαρυνθεί με δυσανάλογο βάρος και ευθύνη. Είναι κρίσιμο και άλλες περιοχές στην Ελλάδα να δείξουν αλληλεγγύη και να συμβάλλουν εν μέρει στον καταμερισμό της πίεσης και να δεχθούν τη μεταφορά προσφύγων αλλά και το άνοιγμα χώρων υποδοχής”. “Είναι επιτακτική η ανάγκη η κυβέρνηση να επιταχύνει την εφαρμογή των σχεδίων της για να μεταφέρει τους πρόσφυγες από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα” προσέθεσε.

Αλεξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα