back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Απειλές Ερντογάν κατά της Δαμασκού – Επίκειται συνομιλία του με τον Πούτιν

Διαβάστε επίσης

Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Συρίας και Τουρκίας, καθώς συνεχίζονται οι επιχειρήσεις του συριακού στρατού εναντίον των υποστηριζόμενων από την Άγκυρα ανταρτών στην επαρχία της Ίντλιμπ.

Η Δαμασκός θα καταβάλει «πολύ βαρύ τίμημα» για την επίθεσή της σε τουρκικές δυνάμεις, όπου συνολικά 13 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν τις τελευταίες ημέρες, δήλωσε απειλητικά ο Ταγίπ Ερντογάν. «Δώσαμε τις απαραίτητες απαντήσεις στην συριακή πλευρά στο υψηλότερο επίπεδο. Ιδιαίτερα στην ‘Ιντλιμπ, πήραν αυτό που τους άξιζε. Ωστόσο αυτό δεν είναι αρκετό, θα συνεχίσουμε», σημείωσε κατά τη διάρκεια δημόσιας ομιλίας του ο Τούρκος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι αύριο Τετάρτη, θα ανακοινώσει λεπτομερές σχέδιο για το πώς θα χειριστεί τις εξελίξεις.

Νωρίτερα από διαφορετικές πηγές έγινε γνωστό ότι δύο Σύροι πιλότοι έχασαν τη ζωή τους, όταν το ελικόπτερό τους επλήγη από ρουκέτα, που πιθανότατα εκτόξευσαν αντάρτες προσκείμενοι στην Άγκυρα, και συνετρίβη κοντά στο χωριό Κάμινας. Οι τουρκικές αρχές αναφέρθηκαν σε «συντριβή» χωρίς να αναλάβουν την ευθύνη.

Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ επιβεβαίωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σχεδιάζει να έχει εντός της ημέρας τηλεφωνική συνομιλία με Ταγίπ Ερντογάν με θέμα την κατάσταση στην επαρχία Ίντλιμπ της Συρίας.

«Οι εγγυητές της ανακωχής στην Συρία, η Ρωσία και το Ιράν, πρέπει να σταματήσουν τις επιθέσεις του καθεστώτος. Ο Ερντογάν και ο Πούτιν θα έχουν τηλεφωνική συνομιλία», είχε προαναγγείλει από την πλευρά του ο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Η Άγκυρα «τηρεί πάντα όλες τις δεσμεύσεις που υπογράφει», υπογράμμισε ο Τούρκος υπουργός, ο οποίος πρόσθεσε: «Δεδομένης της κατάστασης με τις επιθέσεις στην Ίντλιμπ συνεχίζουμε τις επαφές με τους εταίρους μας από την Ρωσία. Αφίχθη στην χώρα μας ρωσική αντιπροσωπεία για να συζητήσουμε αυτά τα ζητήματα. Ας γνωρίζουν οι πάντες ότι δεν θα αφήσουμε επουδενί χωρίς απάντηση τον θάνατο των στρατιωτών μας στη Συρία».

Νewsroom Aθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα