back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νάσος Ηλιόπουλος: «Η Αθήνα δεν μπορεί να είναι καθαρή πόλη αν δεν μάθει να κάνει ανακύκλωση»

Διαβάστε επίσης

10/02/2020

Στη συνέντευξή του στον Αθήνα 9.84 και στον Χρήστο Καπούτση, ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Ανοιχτή Πόλη» στο Δήμο Αθηναίων Νάσος Ηλιόπουλος επεσήμανε ότι η διαχείριση των απορριμμάτων  είναι το σημείο όπου συμπίπτουν το αίτημα για καθαριότητα στην πόλη, με εκείνο για δράσεις σε σχέση με την κλιματική αλλαγή.

Ο κ Ηλιόπουλος έκανε λόγο για απουσία σχεδίου της σημερινής Δημοτικής Αρχής αναφορικά με την ανακύκλωση και δήλωσε αντίθετος στη καύση των απορριμμάτων.
«Η νέα Περιφερειακή Αρχή προωθεί νέο σχεδιασμό και για το ΧΥΤΑ Φυλής, όπως και για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Σε αυτόν εντάσσονται δύο εργοστάσια καύσης στην Αττική, στο Σχιστό και τη Φυλή. Ο Δήμος Αθηναίων οφείλει να τοποθετηθεί σε αυτά τα ζητήματα, όπως και η Δημοτική Αρχή για το αν συμφωνεί ή όχι με την καύση των απορριμμάτων.»

Τέλος, ο κ. Ηλιόπουλος εμφανίστικε επικριτικός σε σχέση με τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο προσφυγικό κάνοντας λόγο για ανικανότητα και ιδεοληψία της Νέας Δημοκρατίας. «Η ΝΔ έλεγε και είχε πιστέψει προεκλογικά ότι τους πρόσφυγες τους φέρνει στην Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ.Τώρα ανακάλυψε την ύπαρξη μιας σύνθετης γεωπολιτικής κατάστασης και ότι δεν είναι ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ η μεγαλύτερη προσφυγική κρίση μετά τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.»

Και κλείνοντας  τόνισε ότι πέρυσι -τέτοιο καιρό- η Μόρια είχε 5 χιλιάδες ανθρώπους, ενώ τώρα 25 χιλιάδες.

 

ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

τηλ. 210 3409254 -210 3409300

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα