back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πάολο Τζεντιλόνι στον ΑΘΗΝΑ 984: «Ναι σε “Ασφαλές Προϊόν” εντός Ευρωζώνης»

Διαβάστε επίσης

«Ξεκάθαρα ναι» ήταν η απάντηση του Επιτρόπου Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Πάολο Τζεντιλόνι σε ερώτηση του ΑΘΗΝΑ 984 για το αν έφτασε η στιγμή για ένα εμπορεύσιμο κοινό πανευρωπαϊκό assetτο οποίο θα κατανέμει περισσότερο το ρίσκο μεταξύ των κρατών μελών, σε σχέση με σήμερα.

«Απολύτως είναι. Αλλά επίσης μου είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι πρέπει να χτίσουμε κοινή συναίνεση μεταξύ των κρατών μελών που έχουν χωριστεί σε δύο ομάδες. Δεν μπορώ όμως να δεχθώ ότι χώρες με υψηλότερο χρέος θα είναι εκτεθειμένες σε διαφορετικούς κινδύνους από άλλες. Έχουμε κοινή Ένωση, κοινό νόμισμα και πρέπει να προχωρήσουμε στην ολοκλήρωση της ΟΝΕ. Και είναι πολύ δύσκολο να προχωρήσει η ολοκλήρωση χωρίς ένα επίσημο ασφαλές asset», τόνισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

Αναφορικά με τη συζήτηση για τους στόχους πρωτογενών πλεονασμάτων του ελληνικού προϋπολογισμού, ο κ. Τζεντιλόνι τόνισε ότι η συζήτηση θα πρέπει να προχωρήσει από κοινού μεταξύ Ελλάδας και εταίρων της. Επεσήμανε ότι το πρώτο βήμα θα γίνει τον Ιούνιο με την αλλαγή χρήσης των ANFAs και SMPs και στη συνέχεια η Κομισιόν -εφόσον η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της- θα υποστηρίξει την ελληνική πρόθεση να ανοίξει τη συζήτηση αυτή. «Η προσέγγιση ωστόσο πρέπει να γίνεται χέρι-χέρι με τους εταίρους της χώρας» ξεκαθάρισε, επαναλαμβάνοντας ότι οι αποφάσεις αυτές λαμβάνονται σε επίπεδο Eurogroup.

Η συνέντευξη του Ιταλού Επιτρόπου στον ΑΘΗΝΑ 984 θα μεταδοθεί την ερχόμενη Δευτέρα, το πλαίσιο της εκπομπής «Μέρα με Θέα», 7-8πμ.

Γιάννης Παπαγεωργίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα