back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τραμπ για Μητσοτάκη: «Εξαιρετικός ηγέτης, έχει συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας»

Διαβάστε επίσης

Τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, εξήρε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά την επίδοση των διαπιστευτηρίων της νέας πρέσβειρας της χώρας μας στην Ουάσιγκτον, Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου.

Εξέφρασε, επίσης, την ισχυρή στήριξή του στην αναπτυσσόμενη σχέση Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου, σημειώνοντας ότι, η πρόσφατα κυρωθείσα από τη Βουλή συμφωνία αμυντικής συνεργασίας Ηνωμένης Πολιτείας-Ελλάδας «επιβεβαιώνει τη δέσμευση των δύο χωρών σε μία ενισχυμένη σχέση ασφαλείας».

Ο Πρόεδρος Τραμπ αναφέρθηκε με τα θερμότερα λόγια στην πρόσφατη επίσκεψη στις ΗΠΑ του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, τον οποίο χαρακτήρισε «εξαιρετικό ηγέτη, ο οποίος μεταξύ άλλων, μέσω των μεταρρυθμίσεων, έχει συμβάλλει ουσιαστικά στην επιτάχυνση των ρυθμών ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας».

Συνεχίζοντας, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε στην «εξαιρετική, ιδιαίτερα ισχυρή και ιστορική σχέση μεταξύ των δύο χωρών η οποία ενισχύεται από τις πρόσφατες θετικές εξελίξεις σε στρατιωτικά, οικονομικά και στρατηγικά θέματα».

Η πρώην διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τη διπλωματική εκπροσώπηση της χώρας μας στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα