back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ν. Κεραμέως: «Πρώτα η επιμόρφωση και μετά η αξιολόγηση»

Διαβάστε επίσης

Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των σχολείων βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης κατά τη συνάντηση της Νίκης Κεραμέως και της Σοφίας Ζαχαράκη με τα προεδρεία της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ το απόγευμα της Πέμπτης στο υπουργείο Παιδείας.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ανέφερε στους εκπρόσωπους των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών ότι η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και η αξιολόγηση των σχολικών μονάδων θα προηγηθεί της αξιολόγησης δασκάλων και καθηγητών μέσης εκπαίδευσης.

Κατά τη συνάντηση της υπουργού και της υφυπουργού Παιδείας με τα προεδρεία της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας και της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, η κ. Κεραμέως ενημέρωσε τους συνδικαλιστές ότι στο σχέδιο νόμου για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση που αναμένεται να κατατεθεί μέσα στον Φεβρουάριο στη Βουλή δεν θα περιλαμβάνεται ρύθμιση για την αξιολόγηση των δασκάλων και των καθηγητών, αλλά μόνο για τις σχολικές μονάδες. Σε σχετική της ανάρτηση στα social media, η Νίκη Κεραμέως σημειώνει: ‪«Σχετικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, ο σχεδιασμός μας για την πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι σαφής και ξεκάθαρος: πρώτο βήμα η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και η αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και στη συνέχεια η αξιολόγηση δασκάλων και καθηγητών».

Η κ. Κεραμέως επίσης ενημέρωσε τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ότι στο σχέδιο νόμου θα περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων και η ενοποίηση των Ομάδων Προσανατολισμού των Θετικών Σπουδών και των Σπουδών Υγείας στην τρίτη λυκείου (2η και 3η Ομάδες Προσανατολισμού), καθώς ο διαχωρισμός που είχε εισαγάγει ο τέως υπουργός Κώστας Γαβρόγλου δημιούργησε πολλά ολιγομελή τμήματα μέσα στην τρίτη τάξη των λυκείων. Οι κυρίες Κεραμέως και Ζαχαράκη διαβεβαίωσαν επίσης την ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ ότι δεν θα συξηθεί το ωράριο των εκπαιδευτικών, υπενθύμισε ότι η «λειτουργία» της Τράπεζας Θεμάτων θα ξεκινήσει από το σχολικό έτος 2020-21 για την Α’ Λυκείου και επανέλαβε ότι στο νομοσχέδιο θα υπάρχουν σχετικές διατάξεις ώστε να λειτουργήσουν από τον Σεπτέμβριο 38 πειραματικά και 24 πρότυπα σχολεία σε όλη τη χώρα.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα