back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Φεύγει ο χιονιάς – Παραμένει το κρύο

Διαβάστε επίσης

Τσουχτερό κρύο, χιονοπτώσεις στα βόρεια προάστια αλλά και σε Πάρνηθα, Πεντέλη και Υμηττό και χιονόνερο σε χαμηλότερο υψόμετρο το σκηνικό του καιρού στην Αττική. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα, καθώς μέχρι την Κυριακή αναμένεται να συνεχιστεί η κακοκαιρία.

Το χιόνι προκάλεσε προβλήματα στην κυκλοφορία

Κλειστή η Λεωφόρος Πάρνηθος από το τελεφερίκ και πάνω, λόγω της χιονόπτωσης. Διακοπή της κυκλοφορίας και στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης από τον Άγιο Πέτρο έως το στρατιωτικό νοσοκομείο 414.

Σε λειτουργία έως και τις 8 το πρωί θερμαινόμενες αίθουσες του δήμου Αθηναίων για την προστασία των αστέγων.

Μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων διεξάγεται η κυκλοφορία σε μεγάλο μέρος του επαρχιακού οδικού δικτύου σε Μακεδονία, Θεσσαλία και Στερεά.

Η κακοκαιρία έπληξε νησιά των Κυκλάδων και των Σποράδων, με ισχυρή χαλαζόπτωση να πέφτει την νύχτα.

Στην Σύρο, η ισχυρή καταιγίδα και το χαλάζι προκάλεσε σοβαρές ζημιές στα χωράφια.

Στην περιοχή Γλώσσα της Σκοπέλου, έπεσε χιόνι και χαλάζι, σκεπάζοντας δρόμους και αυτοκίνητα, σε ένα ασυνήθιστο σκηνικό για το νησί.

Κλειστά σχολεία

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στον Δήμο Φλώρινας, τον Δήμο Αμυνταίου και των Δήμο Πρεσπών, εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών, της χιονόπτωσης και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην Π.Ε. Φλώρινας, μετά από απόφαση των δήμαρχων.

Επίσης, στην Π.Ε. Κοζάνης και στους δήμους, Εορδαίας, Κοζάνης, Σερβίων, και Βοΐου τα σχολεία θα ξεκινήσουν στις 9.15 πμ.

Επίσης στο δήμο Άργους Ορεστικού, στο δήμο Καστοριάς και στο δήμο Γρεβενών, τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 9.15 πμ.

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα και όλα τα σχολεία του δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, λόγω έντονης χιονόπτωσης. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ο δήμαρχος της περιοχής Γιάννης Στεφανάκης, λόγω του χιονιού δεν εξασφαλίζεται η ασφαλής μετάβαση των μαθητών στα σχολεία, «όποτε η λήψη της απόφασης για κλείσιμο υπήρξε επιβεβλημένη».

Αναλυτικότερα σήμερα Παρασκευή στη δυτική χώρα και τη Μακεδονία προβλέπεται γενικά βελτιωμένος καιρός. Στα ανατολικά και τα νότια, θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της κεντρικής χώρας και από το απόγευμα της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Σήμερα Παρασκευή

Στην Αττική προβλέπονται ωεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες, με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά καθώς και σε περιοχές στα βόρεια με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα) και από το απόγευμα ο καιρός θα αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και νωρίς το πρωί στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 08 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με ένταση 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 00 έως 06 βαθμούς Κελσίου.

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία γενικά αίθριος καιρός. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες από το βράδυ με χιονόνερο ή χιόνι στη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 (μείον τρεις) έως 06 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία από -12 (μείον δώδεκα) έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι ια πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -04 (μείον 4) έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Έυβοια και στην αν ατολική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια όπου τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 200-400 μέτρα) με σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση  5 με 6 και το πρωί στα ανατολικά τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 09 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στα ανατολικά. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 6 με 8 μποφόρ με εξασθένηση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες με βροχές ή χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από  09 έως 13 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Το Σάββατο

Στα δυτικά λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα νοτιοδυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες, κυρίως στα ανατολικά και τα νότια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της κεντρικής και τις πρωινές ώρες της βόρειας χώρας. Τις βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, στο Αιγαίο τοπικά 7 και τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια, όπου κατά τόπους θα είναι ισχυρός.

Την Κυριακή

Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και τα νότια, όπου θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και στα ορεινά της Κρήτης παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές, όμως παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.

Τη Δευτέρα

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν στα δυτικά και νότια και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση, στα υπόλοιπα δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5, βαθμιαία 5 με 6 και από το απόγευμα στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο, με τον παγετό να περιορίζεται στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Την Τρίτη

Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα δυτικά, τα νότια, το ανατολικό Αιγαίο και πρόσκαιρα στα βόρεια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Βαθμιαία ο καιρός από τα δυτικά θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις αρχικά 5 με 7 και στα νότια πελάγη πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα