back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

O ΟΠΑΝΔΑ ξεκίνησε ανακατασκευή παιδικών χαρών

Διαβάστε επίσης

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων προχωράει στη γενική ανάπλαση και εκ βάθρων αντικατάσταση των υποδομών σε 19 παιδικές χαρές, οι οποίες είναι υπό κατασκευή με βάση τιςπροδιαγραφές ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την ισχύουσα νομοθεσία.

Σε 4 παιδικές χαρές στην 7η κοινότητα πραγματοποιούνται ήδη εργασίες ώστε να παραδοθούν εκσυγχρονισμένες και ασφαλείς στο κοινό.Πρόκειται για τις κάτωθι παιδικές χαρές:Κάλβου και Δέγλερη | Δημοτικό Νοσοκομείο.

Πλατεία Αγ.Θωμά | Γουδή.
Δήλου και Παπαδ/λου | Παίδων
Κονισοπούλου και Γεννηματά |Πλ.Χαιροπούλου
Λουίζης Ριανκούρ και Γερουλάνου |Πλ.Σ.Βέμπο, Αμπελόκηποι.

Ο αντιπρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ Γιούρκας Σεϊταρίδης, μιλώντας στον 9.84 για το όλο θέμα, τόνισε ότι « αυτή την περίοδο «τρέχει» ένα πρόγραμμα του ΟΠΑΝδΑ για ανακατασκευή σε 19 παιδικές χαρές. Θα «ξηλωθούν» και οι 19 και θα ανακατασκευαστούν 100% από την αρχή. Η διαδικασία ξεκίνησε από το 7ο Δημοτικό Διαμέρισμα. Ήδη έχουν «ξηλωθεί» οκτώ παιδικές χαρές, ενώ στις τέσσερις του 7ου Διαμερίσματος πραγματοποιούνται εδώ και λίγες μέρες εργασίες για την ανακατασκευή τους», είπε χαρακτηριστικά.

 

Στις παιδικές χαρές που εκτελούνται οι εργασίες για την γενική ανάπλαση τους έχουν τοποθετηθεί στις εισόδους σχετικά μηνύματα του ΟΠΑΝΔΑ ( φωτό 1) που αναγράφεται το εξής μήνυμα : « Η παιδική χαρά θα παραμείνει κλειστή προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες ανακατασκευής. Ευχαριστούμε για την κατανόηση σας».

Κάτοικοι του 7ου διαμερίσματος δηλώνουν ικανοποιημένοι καθώς εδώ και καιρό-όπως σημειώνουν-εισακούστηκε το αίτημα τοπικών φορέων και γονέων για ανακατασκευή σε παιδικές χαρές που εδώ και χρόνια παρουσίαζαν προβλήματα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των παιδιών.

Παρέμβαση του ΟΠΑΝΔΑ και σε αθλητικές εγκαταστάσεις του Ποδονίφτη

Εν τω μεταξύ, με πρωτοβουλία του ΟΠΑΝΔΑ, ολοκληρώθηκαν πρόσφατα και οι εργασίες ανακαίνισης και συντήρησης δυο αθλητικών εγκαταστάσεων στον Ποδονίφτη.Του γηπέδου της ιστορικής ομάδας μπάσκετ των Τριών Αστέρων στο Πάρκο Ποδονίφτη και του βοηθητικού δίπλα γηπέδου. Συγκεκριμένα:

 

Αντικαταστάθηκαν όλες οι μπασκέτες, έγιναν εργασίες στην περίφραξη και στα αποδυτήρια του γηπέδου, και παράλληλα έγιναν όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις από τις Υπηρεσίες Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Αθηναίων. « Πήγαν οι άνθρωποι του ΟΠΑΝΔΑ και άλλαξαν όλους τους λαμπτήρες.

Παράλληλα , καθάρισαν τα αποδυτήρια, έβαλαν καινούργιες μπασκέτες. Και όλα αυτά μέσα σε διάστημα 15 ημερών. Έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες. Ήταν ένα πρόβλημα που ταλαιπωρούσε την ομάδα και τους δημότες από το έτος 2014», δήλωσε στον 9.84 ο αντιπρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ Γιούρκας Σεϊταρίδης.

Κώστας Κορέλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα