back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Καταγραφή των εγκαταλελειμμένων κτιρίων της Αττικής ξεκινά η Περιφέρεια

Διαβάστε επίσης

Την καταγραφή όλων των εγκαταλελειμμένων κτιρίων της Αττικής με σκοπό κάποια από αυτά να μπορέσουν να αξιοποιηθούν ξεκινά η Περιφέρεια Αττικής.

Με απόφαση που ελήφθη από το Περιφερειακό Συμβούλιο προβλέπει συνεργασία της Περιφέρειας με τους 66 δήμους της Αττικής προκειμένου να γίνει η καταγραφή των κτιρίων και στην συνέχεια να ξεκινήσει η προσπάθεια αξιοποίησης τους η οποία προβλέπει ακόμη και την παραχώρηση τους σε φορείς και ιδιώτες για πέντε χρόνια ώστε τα ακίνητα να μην …ρημάζουν δημιουργώντας προβλήματα στις πόλεις αλλά και τους κατοίκους, ειδικά αυτά τα οποία είναι επικίνδυνα και ετοιμόρροπα.
Μιλώντας στον «Αθήνα 9,84» ο αντιπεριφερειάρχης κεντρικού Τομέα Αττικής Γιώργος Δημόπουλος τόνισε ότι αυτά τα κτίρια πρέπει να αξιοποιηθούν επισημαίνοντας ότι κράτος πρέπει να σκεφτεί σοβαρά την πρόταση δημάρχων και περιφερειαρχών να περάσουν όλα αυτά στην δικαιοδοσία της Αυτοδιοίκησης ώστε να αξιοποιηθούν σωστά και να πάψουν να αποτελούν «βάρος» για τις πόλεις. Μάλιστα ο κ. Δημόπουλος εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου η Περιφέρεια θα έχει μια πλήρη εικόνα της κατάστασης καθώς εκτιμά ότι τα κτίρια αυτά ξεπερνούν κατά πολύ τα χίλια.

Η απόφαση

Το θέμα για την αξιοποίηση των εγκαταλελειμμένων έφερε και παρουσίασε ο επικεφαλής της παράταξης «Οικολογική Συμμαχία για την Περιφέρεια Αττικής» κ. Γ. Δημητρίου, η οποία προβλέπει σε πρώτη φάση τα εξής:
«Τη συγκρότηση μίας ad hoc δια-παραταξιακής επιτροπής, αποτελούμενης από έναν τουλάχιστον Περιφερειακό Σύμβουλο από έκαστη παράταξη, με σκοπό την αρωγή στην προσπάθεια της αστικής αναγέννησης της Περιφέρειας Αττικής, μέσω της καταγραφής, με όρους μεταβατικής επαναχρησιμοποίησης και αξιοποίησης, των διαθέσιμων μη χρησιμοποιούμενων ή και εγκαταλελειμμένων κτιρίων και χώρων ιδιοκτησίας της Περιφέρειας Αττικής, ως και αντίστοιχων τοιούτων ιδιοκτησίας των 66 Δήμων που τη συναποτελούν, σε συνεργασία με τους τελευταίους. Η εν λόγω επιτροπή θα καταθέσει στο Σώμα, εντός 5μήνου, πλήρη και εμπεριστατωμένη πρόταση που θα συνοδεύεται από τον κατάλογο των διαθέσιμων για τον σκοπό κτιρίων και χώρων, καθώς και από την σχετική «Χάρτα» αρχών που, οφείλουν να διέπουν την όλη διαδικασία, π.χ. ανάλογη με εκείνη του Δήμου των Παρισίων.»

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα