back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

O Tραμπ σάρωσε στην Αϊόβα- μεγάλη νίκη προβλέπεται και σε Νιου Χάμσαϊρ, Νεβάδα και Ν. Καρολίνα

Διαβάστε επίσης

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προβλέπεται πως θα είναι ο μεγάλος νικητής της εσωκομματικής διαδικασίας των Ρεπουμπλικάνων στην Αϊόβα για την ανάδειξη του υποψήφιου της παράταξης στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, μετέδωσαν το CNN και άλλα αμερικανικά ΜΜΕ.

Οι δύο μάλλον άγνωστοι αντίπαλοι του Τραμπ στην εσωκομματική διαδικασία στην πολιτεία μετά βίας εξασφάλισαν ο καθένας το 1% των ψήφων, σύμφωνα με των New York Times, που σημειώνει ότι έχουν ήδη γίνει γνωστά τα αποτελέσματα από τα περισσότερα εκλογικά κέντρα. Αρκετές πολιτειακές οργανώσεις των Ρεπουμπλικάνων έχουν ήδη ακυρώσει τις αντίστοιχες διαδικασίες που θα οργανώνονταν φέτος, εξαιτίας της μεγάλης υποστήριξης την οποία συγκεντρώνει ο πρόεδρος μεταξύ των μελών τους.

Η Αιόβα είναι η πρώτη πολιτεία όπου οι Αμερικανοί ψηφοφόροι καλούνται να διαλέξουν ποιοι θέλουν να τους εκπροσωπήσουν στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, και η προσοχή στρέφεται σχεδόν αποκλειστικά στη διαδικασία στις τάξεις των Δημοκρατικών.

Ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς, ο πρώην αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο πρώην δήμαρχος Πιτ Μπούτιτζετζ και η γερουσιάστρια Ελίζαμπεθ Γουόρεν θεωρούνται τα φαβορί στην Άιοβα..

Μετά την Άιοβα, η μάχη θα μεταφερθεί σε τρεις πολιτείες στις οποίες οι εσωκομματικές ψηφοφορίες θα γίνουν επίσης πολύ νωρίς στην κούρσα, μέσα στον Φεβρουάριο (Νιου Χάμσιρ, Νεβάδα, Νότια Καρολίνα).

Όποιος απομένει στην κούρσα ως τη λεγόμενη Σούπερ Τρίτη (3η Μαρτίου), όταν θα ψηφίσουν 15 πολιτείες και περιοχές, θα κληθεί επίσης να αντιμετωπίσει τον δισεκατομμυριούχο πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης, τον Μάικλ Μπλούμπεργκ, ο οποίος επέλεξε στρατηγικά να μη συμμετάσχει στις πρώτες ψηφοφορίες, αλλά να δώσει την έμφαση σε πολιτείες που αναδεικνύουν πολλούς αντιπροσώπους στο Εθνικό Συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος, τον Ιούλιο, όταν θα αναδειχθεί και τυπικά ο υποψήφιος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα