back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σταύρος Κοντονής: “Αντιθεσμική η κυβερνητική παρέμβαση σε μια εκκρεμοδικία ενώπιον των δικαιοδοτικών οργάνων του ποδοσφαίρου”

Διαβάστε επίσης

2020/02/03

Για λανθασμένους κυβερνητικούς χειρισμούς έκανε λόγο ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ  Σταύρος Κοντονής αναφερόμενος στην πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση για αλλαγή των προβλεπομένων ποινών σε περίπτωση πολυιδιοκτησίας στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ανέφερε:

“Επρόκειτο για μιαν απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία θα κρινόταν στα δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου-πρωτοβάθμια στο δικαστήριο της Super League και δευτεροβάθμια στο δικαστήριο της ΕΠΟ που στελεχώνονται με τακτικούς δικαστές. Η ιστορία θα έπαιρνε το δρόμο της και θα αποφάσιζαν τα δικαιοδοτικά όργανα. Δεν είχε δουλειά η κυβέρνηση να επέμβει κατά τη διάρκεια μίας εκκρεμοδικίας, με ένα βίαιο και αντιθεσμικό τρόπο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ερωτηματικά και να προκληθούν αντιδράσεις. Η κυβέρνηση παρενέβη και με δηλώσεις και με νομοθετική πρωτοβουλία-ακόμη χειρότερα- προκειμένου να διαμορφώσει ένα άλλο πεδίο.”

Σε ερώτηση για προειδοποιήσεις του πρωθυπουργού για διακοπή της Super League και Grexit από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ο κ. Κοντονής σημείωσε:

” Όταν το 2015 φέραμε το νόμο και μας απειλούσαν με Grexit είχα πει στη Βουλή ότι αυτό είναι προτιμότερο παρά μια κατάσταση που βιώνουμε επί μονίμου βάσεως από τους παράγοντες και την οπαδική αλητεία. Τότε, με απειλούσαν οι διεθνείς ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες με αποβολή και στη Βουλή η ΝΔ με κατηγορούσε για ολετήρα του ελληνικού ποδοσφαίρου, ενώ για τα ίδια πράγματα σήμερα χειροκροτεί τον κ. Μητσοτάκη.”

 

 

«ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα