back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δ. Κουτσούμπας: Οι Έλληνες στρατιωτικοί έχουν καθήκον να υπερασπίσουν μέχρι τέλους τα σύνορα της χώρας

Διαβάστε επίσης

«Οι Έλληνες στρατιωτικοί ένα και μόνο καθήκον έχουν και σε αυτό δίνουν όρκο: Να υπερασπίσουν μέχρι τέλους τα σύνορα της χώρας μας, τα κυριαρχικά δικαιώματά της, τα συνολικά συμφέροντα του ελληνικού λαού», είπε, μεταξύ άλλων ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας, στη συνεστίασης της επιτροπής για τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας.

Ειδική αναφορά έκανε ο Δ. Κουτσούμπας, στα εργασιακά και οικονομικά θέματα που απασχολούν και τους ενεργεία στρατιωτικούς και τους απόστρατους, επισημαίνοντας ότι: «Το ΚΚΕ κατά καιρούς έχει εκδώσει έντυπο υλικό με τις διεκδικήσεις του προσωπικού κάθε κλάδου. Ας παραθέσουμε ενδεικτικά μερικά κοινά αιτήματα τα οποία στηρίζει το ΚΚΕ.

• Πλήρη αποκατάσταση των μισθών, συντάξεων ώστε να καλύπτονται οι σύγχρονες ανάγκες σας.
• Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης και πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ.
• Αμοιβή της νυχτερινής υπηρεσίας, των υπερωριών και των αργιών, όπως ορίζει η νομοθεσία για τους δημόσιους υπαλλήλους.
• Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
• Κάλυψη με κρατική χρηματοδότηση του συνόλου των απωλειών των αποθεματικών των ασφαλιστικών και των μετοχικών σας ταμείων.
• Κάλυψη των στεγαστικών αναγκών για τα στελέχη που υπηρετούν στα νησιά υψηλού κόστους διαβίωσης και για τις οικογένειες των στελεχών που υπηρετούν στην παραμεθόριο.
Επίσης το Κόμμα μας απευθυνόμενο ειδικά προς τους φαντάρους, τους καλεί:
• Να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.
• Να σταθούν χωρίς φόβο ενάντια στο ΝΑΤΟ, τις βάσεις, τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.»

Ακολούθως, ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, εξήγησε τις θέσεις του κόμματος, γιατί είναι κατά της στρατιωτικής εμπλοκής της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές αποστολές του ΝΑΤΟ , των ΗΠΑ και τις Ε.Ε. και ανέλυσε την γεωπονική κατάσταση επισημαίνοντας ότι: «Φίλες και φίλοι,

Προχτές είχαμε την επέτειο των Ιμίων που εκτός από τα τρία στελέχη που χάθηκαν, επίσης «γκριζαρίστηκε», όπως λέμε, και το Αιγαίο.

Εκείνου του θλιβερού γεγονότος, ακολούθησε το “ευχαριστώ” Σημίτη προς τις ΗΠΑ, ακολούθησαν οι συμφωνίες Μαδρίτης το 1997 και Ελσίνκι το 1999.

Με τις συμφωνίες αυτές, στο πλαίσιο μάλιστα συνόδων κορυφής του ΝΑΤΟ και της ΕΕ αντίστοιχα, η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αναγνώρισε αφενός «νόμιμα» και «ζωτικά συμφέροντα» της Τουρκίας στο Αιγαίο και αφετέρου, αποδέχθηκε την ύπαρξη «μεθοριακών διαφορών» στη θέση των μονομερών Τουρκικών διεκδικήσεων.
Σήμερα πληθαίνουν οι φωνές που προτείνουν τη συνδιαχείριση, συνεκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου στη θάλασσα, τον συμβιβασμό με τις αξιώσεις της τούρκικης αστικής τάξης σε βάρος κυριαρχικών δικαιωμάτων του ελληνικού λαού.

Μάλιστα, θέτουν στο λαό, το πλαστό δίλημμα “συνεκμετάλλευση ή πολεμική εμπλοκή;”.
Και λέμε ότι είναι πλαστό, γιατί η «πολεμική εμπλοκή” μπορεί να οδηγήσει σε «συνεκμετάλλευση» και η «συνεκμετάλλευση» και πάλι μπορεί να οδηγήσει σε νέα και μάλιστα μεγαλύτερης έκτασης «πολεμική εμπλοκή».
Γιατί τη συνεκμετάλλευση, δε θα την κάνουν οι λαοί για το δικό τους αμοιβαίο όφελος, αλλά θα την κάνουν οι πολυεθνικές εταιρίες, τα μονοπώλια, οι αστικές κυρίαρχες τάξεις, σε βάρος των λαών, σε βάρος και του περιβάλλοντος.

Αυτή η «συνεκμετάλλευση», πάντα θα αφήνει και κάποιους μεγαλοκαρχαρίες ανικανοποίητους, θα νοιώθουν όπως λέμε «ριγμένοι» στη ληστρική μοιρασιά.
Έτσι, με την πρώτη ευκαιρία, τα πράγματα θα οδηγηθούν σε νέο μακελειό. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Λιβύης.

Μάλιστα, μία νέα προσπάθεια επικίνδυνου εφησυχασμού, είναι τα όσα ακούμε από τα επιτελεία τους, για προσφυγή στη Χάγη.
Και το ερώτημα είναι: Τι θα περιλαμβάνει το “συνυποσχετικό”, το οποίο είναι προϋπόθεση για να πας στη Χάγη;
Βεβαίως, θα καταγράφει τις θέσεις των δύο πλευρών. Και η τουρκική κυβέρνηση θα μπορεί να θέσει όλες τις διεκδικήσεις της, δημιουργώντας έτσι προηγούμενο.
Χώρια που το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης έχει και άλλα κακά προηγούμενα, παραβιάσεις αρχών διεθνούς δικαίου, όπως με τη Γιουγκοσλαβία και το Κόσσοβο.

Το ΚΚΕ τάσσεται υπέρ της προάσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, που δεν μπορεί να γίνει με επιτυχία και υπέρ των συμφερόντων των εργαζομένων, όσο η χώρα είναι μέσα στη «στρούγκα» του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, όσο «βυθιζόμαστε» στη «δίνη» των ανταγωνισμών.
Για αυτό λέμε, ότι τώρα απαιτείται απεγκλωβισμός από τα σχέδια των ΗΠΑ, τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, τα συμφέροντα της ολιγαρχίας του πλούτου, για να μπορέσουμε να προασπίσουμε και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.
Υποστηρίζουμε τη μη παραβίαση των συνόρων και τον καθορισμό των θαλάσσιων ζωνών σύμφωνα με τη Διεθνή Σύμβαση για το Δίκαιο της θάλασσας.»

Χρήστος Καπούτσης

  • Ετικέτες
  • KKE
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα