back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Χαλβάς με αλεύρι, ο αυθεντικός

Διαβάστε επίσης

Σήμερα θα φτιάξουμε ένα γλυκό παραδοσιακό, που το τρώγαμε τις εποχές, που ήταν μεγάλη πολυτέλεια η αγορά γλυκών απ τα λιγοστά ζαχαροπλαστεία που υπήρχαν.
Να σας πω πρώτα τι θα χρειαστούμε… ένα φλυτζάνι λάδι, δυόμιση φλυτζάνια αλεύρι, δυο φλυτζάνια ζάχαρη, τέσσερα φλυτζάνια νερό, φλούδα από ένα λεμόνι και κανέλλα.
Ας τον φτιάξουμε λοιπόν…
Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι με το νερό και τη ζάχαρη, τα βράζουμε για πέντε λεπτά με μια φλούδα λεμονιού μέσα.
Μετα, βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά με το λάδι να κάψει, μόλις κάψει ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα, να καβουρντιστεί το αλεύρι, χωρίς να σβολιάσει και χωρίς να μας καεί.
Ανάλογα με το χρώμα που θέλουμε να δώσουμε στο χαλβά μας, κανονίζουμε και το καβούρντισμα, αν τον θέλουμε ξανθό δηλαδή η σκούρο, εννοείται ότι όσο περισσότερο κρατάει, τόσο περισσότερο σκουραίνει.
Μόλις κρίνουμε ότι καβουρντίστηκε αρκετά κατεβάζουμε την κατσαρόλα απ την φωτιά, ρίχνουμε μέσα το σιρόπι με πολλή προσοχή γιατί πιτσιλίζει και μπορεί να μας κάψει.
Το μείγμα αρχίζει να πήζει και αφού κρυώσει λίγο, είναι έτοιμο να το πλάσουμε.
Παίρνουμε δυο κουτάλια της σούπας με αντίθετη φορά, κλείνουμε μέσα λίγη ποσότητα απ τον χαλβά μας, πιέζουμε, πέφτει το περίσσεμα και αυτό που μένει, είναι σαν ένα φύλλο μαργαρίτας.
Τα βάζουμε σε μια στρογγυλή πιατέλα, ξεκινώντας απ έξω προς τα μέσα και στο τέλος πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλλα.
Έτοιμος!!!!!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα