back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αυστραλία: Ρεκόρ ζέστης καταγράφηκε χθες στην Καμπέρα, που απειλείται από τις πυρκαγιές

Διαβάστε επίσης

Η θερμοκρασία στην Καμπέρα έφτασε χθες Σάββατο σε νέο ρεκόρ για τον μήνα Φεβρουάριο, την ώρα που μεγάλες πυρκαγιές απειλούν την πρωτεύουσα της Αυστραλίας, η οποία έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Οι αρχές της Καμπέρα έθεσαν την Παρασκευή την πόλη, για πρώτη φορά μετά το 2003, σε κατάσταση συναγερμού εξαιτίας των πυρκαγιών που μαίνονται στην περιοχή.

Χθες Σάββατο ο υδράργυρος άγγιξε τους 42,7 βαθμούς Κελσίου, ρεκόρ για τον Φεβρουάριο, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ του 1968, όταν η θερμοκρασία είχε φτάσει τους 42,4 βαθμούς Κελσίου, ανέφερε ο μετεωρολόγος Ετιέν Καπικιάν της γαλλικής μετεωρολογικής υπηρεσίας στο Twitter.

Η χθεσινή θερμοκρασία στην Καμπέρα είναι επίσης η τρίτη υψηλότερη που έχει καταγραφεί στην πόλη οποιονδήποτε μήνα, πρόσθεσε.

Μετά τις θερμοκρασίες ρεκόρ τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο το φετινό καλοκαίρι στην Αυστραλία φαίνεται ότι θα είναι το πιο ζεστό που έχει καταγραφεί ποτέ, εξήγησε ο ίδιος.

Στο μέτωπο των πυρκαγιών, βασική απειλή για την ομοσπονδιακή πρωτεύουσα αποτελεί αυτή που μαίνεται στην κοιλάδα Οροράλ, όπου ήδη έχουν καεί 180.000 στρέμματα γης.

Οι αρχές εκτιμούν ότι το κύμα καύσωνα, που συνοδεύεται από ισχυρούς, ξηρούς ανέμους, προκαλεί ευνοϊκές συνθήκες για την επέκταση των πυρκαγιών σε κάποιες περιοχές των πολιτειών της Νέας Νότιας Ουαλίας και της Βικτόρια, όπου εξακολουθούν να μαίνονται περισσότερες από 80 εστίες φωτιάς.

Η θερμοκρασία στην πόλη Ρίτσμοντ της Νέας Νότιας Ουαλίας έφτασε χθες τους 46,8 βαθμούς Κελσίου, επεσήμανε ο Καπικιάν.

Τουλάχιστον 33 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις πυρκαγιές που μαίνονται στην Αυστραλία από τον Σεπτέμβριο. Επιφάνεια μεγαλύτερη των 100.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, μεγαλύτερη από την Πορτογαλία, έχει καεί όπως περισσότερα από 2.000 σπίτια. Ερευνητές εκτιμούν ότι περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο ζώα έχουν σκοτωθεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα