back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κάλεσμα Οικολόγων Πρασίνων για ενότητα και δράση

Διαβάστε επίσης

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ μπροστά στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και της δύσκολης κατάστασης που βρίσκεται ο πλανήτης, αλλά και η χώρα, απευθύνουν κάλεσμα στους πολίτες και ιδιαίτερα τους νέους να οργανωθούν στο κόμμα της οικολογίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ μπροστά στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και της δύσκολης κατάστασης που βρίσκεται ο πλανήτης, αλλά και η χώρα μας, καθώς εντείνονται καταστροφικά φαινόμενα, όπως, οι τεράστιες πυρκαγιές, η ρύπανση επιφανειακών και υπόγειων υδάτων, η ερημοποίηση, η εξαθλίωση και οι ανισότητες, εκτιμούμε ότι επιβάλλεται συντονισμένη παγκόσμια δράση για την ανάπτυξη του οικολογικού χώρου σε κάθε χώρα.

Γι αυτό οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ καλούμε τα πρώην μέλη μας που αποχώρησαν ή αδρανοποιήθηκαν σε διάφορες περιόδους από το κόμμα μας, να επανεγγραφούν, και όλοι μαζί, να αγωνιστούμε για ένα δυνατό, αυτόνομο, και αυτοδύναμο κόμμα της Πολιτικής Οικολογίας στην Ελλάδα.

Αισθανόμενοι τη μεγάλη ευθύνη ως το οικολογικό κόμμα με τη μακροβιότερη πορεία στην Ελλάδα, και ως μέλος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, επιμένουμε στο συντονισμό και συνεργασία των κινήσεων πολιτών και εκείνων των πολιτικών δυνάμεων που αγωνίζονται για τα φλέγοντα ζητήματα των καιρών μας, οικολογικά, κοινωνικά, οικονομικά κλπ.

Πρώτα όμως μας ενδιαφέρει η ενότητα όλων των δυνάμεων της οικολογίας στην Ελλάδα.

Καλούμε τους πολίτες και ιδιαίτερα τους νέους να οργανωθούν στο κόμμα της οικολογίας που υπάρχει, για να αγκαλιάσει τη νεολαία και να εκφράσει την δυναμική ενότητας του χώρου.

Για μια δίκαιη και αλληλέγγυα κοινωνία, για προστασία της φύσης και των φυσικών πόρων, για ριζικές αλλαγές στην οικονομία και όλους τους τομείς της κοινωνίας, για αλλαγή στο μοντέλο παραγωγής και κατανάλωσης, για την οικοδόμηση πραγματικά βιώσιμης οικονομίας με κυκλική οικονομία, οικονομική διαχείριση δευτερογενών υλικών, ανακύκλωση, κοινωνική οικονομία, και δημιουργία πράσινων θέσεων εργασίας.

Να επεξεργαστούμε όλοι μαζί τη στρατηγική και το πολιτικό πρόγραμμα των αλλαγών.

Για την ανάπτυξη και διεύρυνση ενός σύγχρονου κόμματος που οι δομές του ανταποκρίνονται με επάρκεια στην κινηματική και θεσμική του παρουσία στην συνολική πολιτική σκηνή (τοπικά, εθνικά και ευρωπαϊκά), και μέσα από ανάπτυξη μεγαλύτερης σχέσης με την κοινωνία των πολιτών και επαγγελματικές ομάδες, θα αποκτήσει δομές που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις.

Το κάλεσμά μας εκφράζει την ανάγκη των καιρών, για να χαράξουμε όλοι μαζί τη νέα πορεία για το αύριο».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα