back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ονομαστική ψηφοφορία για την “τροπολογία Αυγενάκη”

Διαβάστε επίσης

Στη μία μετά το μεσημέρι η ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για την Τροπολογία Αυγενάκη, η οποία προβλέπει ποινή αφαίρεσης 5 έως 10 βαθμών από το τρέχον ή το επόμενο πρωτάθλημα και όχι υποβιβασμό για τις ΠΑΕ που παραβαίνουν τον νόμο περί πολυιδιοκτησίας.

Την τροπολογία θα καταψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ από την ψηφοφορία θα απόσχουν ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ μιζάρει στον λαϊκισμό”, σχολιάζουν κυβερνητικοί κύκλοι στον απόηχο της πρότασης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ονομαστική ψηφοφορία.

Την ίδια ώρα δριμύ κατηγορώ στην κυβέρνηση απευθύνει ο Ολυμπιακός με ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής,τους Αρχηγούς των Κομμάτων και τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Με την τροπολογία αυτή δεν ισχύει ότι η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται. Αντιθέτως, “βιάζεται” και η κυβέρνηση και η κοινή λογική, υποστηρίζει η ομάδα των Ερυθρολεύκων και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι χαϊδεύει την παρανομία.

Κατά την εισήγηση της η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, επεσήμανε ότι με την τροπολογία επιχειρείται εξορθολογισμός κυρώσεων, ενώ έκανε αίσθηση ότι επικαλέστηκε την ανάγκη νομοθέτησης για να μην επέλθει διχασμός της κοινωνίας, με αφορμή το ποδόσφαιρο.

«Η χώρα έχει να αντιμετωπίσει κρίσιμα θέματα, που δεν αφήνουν περιθώρια για νέο διχασμό»είπε η κ Μενδώνη..

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση. Η Θεανώ Φωτίου από το ΣΥΡΙΖΑ ρώτησε την υπουργό που βασίζει την θέση της περί διχασμού, ενώ το ΚΙΝΑΛ μέσω του κ Κεγκέρογλου ανακοίνωσε ότι δε θα συμμετάσχει στην ψηφοφορία, κάνοντας λόγο για λάθος χειρισμό από πλευράς κυβέρνησης. Από το ΚΚΕ, ο Γιώργος Λαμπρούλης έκανε λόγο για απαράδεκτη τροπολογία- εμπαιγμό.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα