back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Με 156 «ναι» πέρασε η τροπολογία για το ποδόσφαιρο

Διαβάστε επίσης

Ψηφίστηκε με 156 ναι η τροπολογία για τις ποινές στις παραβάσεις του νόμου περί πολύ-ιδιοκτησίας στο ποδόσφαιρο. Στην ονομαστική ψηφοφορία ψήφισαν 246 βουλευτές εκ των οποίων 156 ψήφισαν υπέρ και 90 κατά.

Από τη ΝΔ, απουσίαζαν ο βουλευτής Γιώργος Βαγιωνάς, ο οποίος έστειλε πρόθεση ψήφου, η οποία ωστόσο δεν προσμετράται αλλά και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, από την πλευρά του οποίου δεν δόθηκε κάποια επίσημη αιτιολογία για την απουσία του. Από τον ΣΥΡΙΖΑ απουσίαζαν 6 βουλευτές, οι:  Σ. Ελευθεριάδου, Σ. Φάμελος, Τρ. Αλεξιάδης, Σ. Βαρδάκης, Στ. Αραχωβίτης και Έφη Αχτσιόγλου.

Το ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ απείχαν της ψηφοφορίας, ενώ οι δέκα βουλευτής της Ελληνικής Λύσης μπήκαν και καταψήφισαν. Εξηγώντας την αποχή των βουλευτών του ΜέΡΑ25, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος Φωτεινή Μπακαδήμα δήλωσε ότι «οι ολιγάρχες χρησιμοποιούν χρόνια τώρα τις ομάδες για να ασκούν πιέσεις στην εκτελεστική εξουσία μέσω των οπαδικων στρατών».

Την ονομαστική ψηφοφορία είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν η κυβέρνηση έφερε εκτάκτως τροπολογία για το ποδόσφαιρο μετά την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, με την οποία ΠΑΟΚ και Ξάνθη θα υποβιβάζονταν.

Γ. Γεραπετρίτης: Και μόνον ότι δεχόμαστε βολές… υποδηλώνει ότι κάναμε σωστά τη δουλειά μας

“Η κυβέρνηση ανέλαβε το πολιτικό τίμημα να φέρει μία διάταξη με την οποία δεν θα επέλθει οποιαδήποτε διατάραξη στην κοινωνία”, δήλωσε για το θέμα στον Αθήνα 9.84 ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, προσθέτοντας: “και μόνον ότι δεχόμαστε βολές για το ότι δεν πράξαμε το σωστό, ένθεν κακείθεν, δηλαδή και από πλευράς ΠΑΟΚ και από πλευράς Ολυμπιακού, υποδηλώνει ότι κάναμε σωστά τη δουλειά μας”. Όσον αφορά τον υφυπουργό, Λευτέρη Αυγενάκη, ανάφερε ότι ο Πρωθυπουργός περιβάλλει με εμπιστοσύνη όλους τους υπουργούς και υφυπουργούς. “Βεβαίως, καθένας αξιολογείται για τις πράξεις και τις παραλείψεις του”, κατέληξε ο κ. Γεραπετρίτης.

 Σχόλια από την αντιπολίτευση για την απουσία από την ψηφοφορία του Αντώνη Σαμαρά

«Ο αυτοεξευτελισμός της κυβέρνησης δεν έχει τέλος» σχολίαζαν με νόημα στενοί συνεργάτες του Α. Τσίπρας μετά το πέρας της ονομαστικής ψηφοφορίας στη Βουλή επί της τροπολογίας για το ελληνικό ποδόσφαιρο, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην «απουσία» του τέως πρωθυπουργού Α. Σαμαρά κατά την διάρκεια της διαδικασίας.
«Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης μέσω του εκπροσώπου του, ανακοίνωσε ότι όποιος δεν ψηφίσει την τροπολογία – παρωδία για το ποδόσφαιρο, θα διαγραφεί από τη ΝΔ.Προσπάθησε να μαζέψει τους βουλευτές του και να αποφύγει το κοινοβουλευτικό διασυρμό, αλλά τελικά τα έκανε χειρότερα : Αυτός που αγνόησε την κομματική πειθαρχία ήταν ο κος Σαμαράς.Δε θα θέλαμε να είμαστε στη θέση του κου Μητσοτάκη αυτές τις δύσκολες ώρες» σημείωναν χαρακτηριστικά οι ίδιες κομματικές πηγές.

Στ. Καλαφάτης: Για προσωπικούς λόγους η αποχή Σαμαρά

Όπως δήλωσε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης, μετά το πέρας της ψηφοφορίας επικοινώνησε μαζί του ο κ. Σαμαράς και τον ενημέρωσε ότι η μη συμμετοχή του στην ψηφοφορία οφείλεται σε καθαρά προσωπικούς λόγους.

Νωρίτερα, στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, υποστήριξε ότι δεν έχει επικοινωνήσει με τον κ. Σαμαρά μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ, και ότι εάν υπήρχε σοβαρό θέμα υγείας, θα το γνώριζε. Κανένα σχόλιο επί του παρόντος από το Μέγαρο Μαξίμου.

Στέλλα Παπαμιχαήλ- Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα