back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ιζαμπέλ ντος Σάντος: Προσφεύγει στα δικαστήρια για τις κατηγορίες εναντίον της

Διαβάστε επίσης

Στα δικαστήρια προσφεύγει η Ιζαμπέλ ντος Σάντος, δισεκατομμυριούχος κόρη του πρώην προέδρου της Αγκόλας.

Η Σάντος, μετά τις καταγγελίες για υπεξαίρεση χρημάτων, αποφάσισε να προσφύγει στα δικαστήρια εναντίον της Διεθνούς Κοινοπραξίας Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ) και των μέσων ενημέρωσης που συνεργάζονται μαζί της. Τα ΜΜΕ δημοσίευσαν χιλιάδες έγγραφα σχετικά με τις επιχειρήσεις της, όπου κατηγορείται για κακοδιαχείρηση και υπεξαίρεση, με την ίδια να χαρακτηρίζει «αβάσιμα» και «ψευδή» τα δημοσιεύματα. Η Σάντος ήταν πρόεδρος της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας Sonangol, το διάστημα 2016-17, περίοδος για την οποία κατηγορείται για υπεξαίρεση.

Σε ανακοίνωσή της, η 45χρονη επιχειρηματίας υποστηρίζει ότι τα έγγραφα που βασίστηκαν σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα οποία ήρθαν στην κατοχή των δημοσιογράφων μέσω δικτυοπαραβίασης ώστε να δημιουργηθεί ένα «παραπλανητικό αφήγημα», ισοδυναμούν με «ενορχηστρωμένη εκστρατεία» εναντίον της.

Ένας Πορτογάλος χάκερ, ο Ρούι Πίντο, ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για την αποκάλυψη των λεγόμενων «Luanda Leaks», δηλαδή των 700.000 εγγράφων που «περιέχουν όλα τα δεδομένα σχετικά με τις πρόσφατες αποκαλύψεις» για την περιουσία της ντος Σάντος, ανέφεραν οι δικηγόροι του.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα