back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τα μηνύματα αποχαιρετισμού του παγκόσμιου αθλητισμού για τον Κόμπε Μπράιαντ

Διαβάστε επίσης

Ο Κόμπι Μπράιαντ δεν ζει πλέον ανάμεσα μας. Ο κόσμος του παγκόσμιου αθλητισμού θρηνεί την απώλεια του θρύλου των Λος Άντζελες Λέικερς αλλά και της 13χρονης κόρης του, Τζιάνα.

Το πρωί της Κυριακής το ελικόπτερο του Κόμπι Μπράιαντ συνετρίβη σε πλαγιά βουνού στο Καλαμπάσας της Καλιφόρνια. Ο θρύλος των Λος Άντζελες Λέικερς επέβαινε στη μοιραία πτήση και άφησε την τελευταία του πνοή ακαριαία, μαζί με την κόρη του, Τζιάνα και ακόμη επτά άτομα. Ο κόσμος του αθλητισμού είναι σοκαρισμένος από την είδηση και τα μηνύματα συγκλονίζουν. Από τον Μάτζικ Τζόνσον, τον Τζαμπάρ, τον Τζόρνταν, μέχρι τον Ντιέγκο Μαραντόνα και τον Λίο Μέσι.

Μάτζικ Τζόνσον για τον Κόμπι Μπράιαντ: “Έφυγε ο κορυφαίος Λέικερ όλων των εποχών”

Αναλυτικά όσα έγραψε στο Twitter:

“Καθώς προσπαθώ να γράψω αυτό το post, το μυαλό μου τρέχει. Δεν μπορώ να το πιστέψω και κλαίω όλο το πρωί από αυτή την συγκλονιστική είδηση σχετικά με τον θάνατο του Κόμπι και της κόρης του, Τζίτζι, σε ατύχημα με ελικόπτερο. Η Κούκι κι εγώ είμαστε συντετριμμένοι. Ο φίλος μου, ο θρύλος, ο σύζυγος, ο πατέρας, ο γιος, ο αδελφός, ο νικητής Όσκαρ, ο κορυφαίος Λέικερ όλων των εποχών, έφυγε. Είναι δύσκολο να το αποδεχθείς.

Ο Κόμπι ήταν ένας ηγέτης του μπάσκετ, ένας μέντορας για άνδρες και γυναίκες, έδωσε τη γνώση του, τον χρόνο και το ταλέντο του για να διδάξει τόσους πολλούς νεαρούς σε κολεγιακό επίπεδο, παίκτες του ΝΒΑ και του WNBA. Ξέρω ότι θα λείψει στους φίλους του μπάσκετ σε όλο τον κόσμο και ειδικά στην πόλη του Λος Άντζελες. Ήταν ένα ίνδαλμα και έκανε τόσα πολλά για το LA. Ήταν παθιασμένος με το να βοηθά τους άστεγους και το γυναικείο μπάσκετ. Το να προπονεί την ομάδα της κόρης του, του έδινε τόση χαρά.

Ο Κόμπι κι εγώ μοιραστήκαμε πολλές ιδιαίτερες συζητήσεις για τη ζωή και το μπάσκετ. Είχαμε τόσα κοινά εντός κι εκτός παρκέ. Αγαπούσα τις συνομιλίες μαζί του για τους Λέικερς, για την πατρότητα, για το ότι είμαστε σύζυγοι, για το πόσο αγαπάμε την Ιταλία. Θα μου λείψουν αυτές οι συζητήσεις και εκείνος, πολύ. Οι Λέικερς, το μπάσκετ, η πόλη μας, δεν θα είναι ποτέ ίδια χωρίς εκείνον. Η Κούκι κι εγώ προσευχόμαστε για τη Βανέσα, για τις υπέροχες κόρες τους, για τους γονείς τους και τις αδελφές του. Θα είμαστε εδώ για την οικογένεια Μπράιαντ. Θα σε αγαπάμε για πάντα”.

Ο’Νιλ: «Σ’ αγαπάω αδελφέ μου. Είμαι άρρωστος!»

«Δεν υπάρχουν λόγια να εκφράσω την οδύνη που περνάω, σε αυτήν την τραγική και στενάχωρη στιγμή που έχασα τον φίλο, τον αδελφό, τον συμπαίκτη μου στα πρωταθλήματα που κατακτήσαμε, τον κολλητό μου», ήταν το πρώτο σχόλιο του Σακίλ Ο’Νιλ στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Κόμπι Μπράιαντ, για να συνεχίσει: «Σ’ αγαπάω αδελφέ μου και θα μου λείψεις. Τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του Μπράιαντ και στις οικογένειες των υπόλοιπων επιβατών. Είμαι άρρωστος!».

Το δικό του αποχαιρετιστήριο μήνυμα στον Κόμπι Μπράιαντ και την κόρη του, Τζιάνα, έστειλε ο Μάικλ Τζόρνταν.

Η δήλωση του Μάικ Τζόρνταν:

«Είμαι σοκαρισμένος από τα τραγικά νέα για τον θάνατο του Κόμπι και της Τζιάνα Μπράιαντ. Οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν τον πόνο που αισθάνομαι. Αγαπούσα τον Κόμπι, ήταν σαν μικρός μου αδελφός. Μιλούσαμε συχνά και θα μου λείψουν πολύ αυτές οι συζητήσεις. Ήταν ένας τρομερός ανταγωνιστής, ένας από τους κορυφαίους αυτού του αθλήματος, μια δημιουργική δύναμη. Ήταν επίσης ένας σπουδαίος πατέρας που αγαπούσε βαθιά την οικογένειά του και ήταν περήφανος για την αγάπη της κόρης του για το μπάσκετ. Η σύζυγός μου στέλνει και εκείνη τα βαθύτερα συλλυπητήριά της στη Βανέσα, τους Λέικερς και τους φίλους του μπάσκετ σε όλο τον κόσμο».

Ανταμ Σίλβερ (Κομισάριος του ΝΒΑ)

«Η οικογένεια του NBA καταστράφηκε από τον τραγικό θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ και της κόρης του, Τζιάνα.
Για 20 σεζόν, ο Κόμπι μας έδειξε τι είναι δυνατό όταν το αξιοσημείωτο ταλέντο συνδυάζεται με μια απόλυτη αφοσίωση στη νίκη. Ήταν ένας από τους πιο εντυπωσιακούς παίκτες στην ιστορία του παιχνιδιού μας, με επιτεύγματα που είναι θρυλικά: πέντε πρωταθλήματα NBA, βραβείο NBA MVP, 18 επιλογές NBA All-Star και δύο Ολυμπιακά χρυσά μετάλλια.
Αλλά οι περισσότεροι θα τον θυμούνται για να εμπνέει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να πάρουν μία μπάλα και να ανταγωνιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ήταν γενναιόδωρος με τη σοφία που απέκτησε και την είδε ως αποστολή του, για να το μοιραστεί όλο αυτό με τις μελλοντικές γενιές των παικτών, λαμβάνοντας ιδιαίτερο στόχο στο να περάσει την αγάπη του για το παιχνίδι, στην Τζιάνα».

Καρίμ Αμπντούν Τζαμπάρ (Θρύλος των Λος Άντζελες Λέικερς)
«Οι περισσότεροι άνθρωποι θα θυμούνται τον Κόμπε ως έναν υπέροχο αθλητή που ενέπνευσε μια ολόκληρη γενιά μπάσκετ. Και θα τον θυμούνται πρώτα σαν άνθρωπο και μετά σαν αθλητή».

Μέσι για Κόμπι Μπράιαντ: “Μας άφησε μια ιδιοφυία από τις λίγες”

Ο Αργεντινός σταρ της Μπαρτσελόνα, Λιονέλ Μέσι, ανέβασε φωτογραφία του Αμερικανού με τη φανέλα των Λέικερς και έγραψε στο instagram: “Δεν έχω λέξεις. Όλη μου την αγάπη για την οικογένεια και τους φίλους του Κόμπε. Ήταν χαρά μου που σε γνώρισα και που περάσαμε ωραίες στιγμές μαζί. Μας άφησε μια ιδιοφυΐα από τις λίγες”.

Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα αποχαιρέτησε τον Κόμπι Μπράιαντ. Ο θρύλος του μπάσκετ έφυγε πρόωρα από τη ζωή και ο Αργεντίνος σούπερ σταρ με ανάρτησή του στο instagram έγραψε:
«Όλοι οι καλοί φεύγουν. Λυπάμαι και για τον θάνατο της κόρης του και όσων επέβαιναν στο ελικόπτερο. Τα λέμε, θρύλε».

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα