back to top
18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ρεβίθια αλευρολέμονο

Διαβάστε επίσης

Ό,τι καλύτερο… το κρέας των οσπρίων είναι τα ρεβίθια, γεμάτα απ’ την φύση με όλα όσα μας χρειάζονται.

Η ρεβιθάδα λοιπόν, είναι μια πολύ ωραία γευστική πρόταση, για την αρχή της εβδομάδας.

Πάμε λοιπόν να την φτιάξουμε….

Θα χρειαστούμε ένα πακέτο ρεβίθια, εγώ πάντα αγοράζω ρεβίθια αποφλοιωμένα, που βράζουν λίγο πιο γρήγορα και δεν θέλουν μούσκιο, μούλιασμα δηλαδή, αν παρολ αυτά τα μουλιάσετε απ το βράδυ, θα βράσουν ακόμα πιο γρήγορα, αλατοπίπερο, ένα κύβο λαχανικώνφρέσκο, σε μορφή ζελέ, λάδι, λεμόνια και λίγο αλεύρι.

Βάζω λοιπόν τα ρεβίθια στην χύτρα μου και μόλις πάρουν βράση, τα ξαφρίζω από τον αφρό, μετά ρίχνω τον κύβο λαχανικών το αλάτι, το λάδι και τ αφήνω να βράσουν.

Στην χύτρα ταχύτητας τα ρεβίθια θέλουν μισή ώρα, στην απλή κατσαρόλα, θέλουν μια ώρα και κάτι και να τα κοιτάς βέβαια ….

Όταν βράσουν, κλείνουμε το μάτι της κουζίνας, έχουμε ήδη στύψει τα τρία λεμόνια μας και τα έχουμε βάλει στο μούλτι, ρίχνουμε μέσα ζουμί από τα ρεβίθια αρκετό και τέσσερις κουταλιές τις σούπας αλεύρι, αυτές οι ποσότητες είναι για μισό κιλό ρεβίθια και τα χτυπάμε όλα μαζί καλά.

Αφού τα χτυπήσουμε, τα ρίχνουμε μέσα στην χύτρα μας με τα καυτά ρεβίθια, χοντροκόβουμε μαύρο και κόκκινο πιπέρι ανακατεύουμε…. κι είναι έτοιμα!

Τα ρεβίθια τα συνοδεύουμε υπέροχα, με μια ρέγκα καπνιστή, τη «ρέγκα της εφημερίδας» όπως την λένε, γιατί παλιά, όταν αγόραζες ρέγκα απ’ τον μπακάλη, στην τύλιγε σε εφημερίδα!!.

Θέλει και η ρέγκα την δουλειά της όμως!!

Την περνάμε από το γκαζάκι που φτιάχνουμε καφέ και την καψαλίζουμε, έτσι, σκάει το δέρμα της, το βγάζουμε πανεύκολα και μετά, την βάζουμε στο πιάτο με λαδάκι και ξύδι.

Μπορείτε να πάρετε ρέγκα, να την φτιάξετε και να την βάλετε στο ψυγείο σας, διατηρείται για πάρα πολύ καιρό, φυσικά εμποτισμένη στο λάδι, για να συνοδεύετε τα όσπριά σας η για κανένα ουζάκι…

Φυσικά θα έχετε στο τραπέζι και μια πράσινη σαλάτα η λάχανο καρότο, φρέσκο ψωμάκι και ελίτσες….

Τι άλλο; τα καλύτερα της φύσης…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα