back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Νέος κοροναϊός στην Κίνα: 81 οι νεκροί, πάνω από 2.700 επιβεβαιωμένα κρούσματα

Διαβάστε επίσης

Στους 81 έφτασε ο αριθμός των νεκρών στην Κίνα από τον νέο κοροναϊό, εκ των οποίων οι 24 στην επαρχία Χουμπέι, στο κεντρικό τμήμα της χώρας. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην χώρα έφτασαν τα 2.744, μετά τον εντοπισμό 769 νέων κρουσμάτων.

Στην επαρχία καταγράφηκαν 371 νέα κρούσματα, αυξάνοντας τον απολογισμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε 2.744 και πλέον στο σύνολο της κινεζικής επικράτειας, βάσει δεδομένων της κεντρικής κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κετσιάνγκ επισκέφθηκε σήμερα την πόλη Ουχάν, επίκεντρο της επιδημίας πνευμονίας που προκαλεί νέος κοροναϊός. Ο Λι επισκέφθηκε την πόλη για να επιθεωρήσει τις συνεχιζόμενες προσπάθειες για τον περιορισμό της επιδημίας, συναντήθηκε με ασθενείς και με μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση.

Ο Λι πήγε στην Ουχάν για να «κατευθύνει» το έργο των υγειονομικών αρχών, αναφέρεται στην ανακοίνωση της κυβέρνησης. Δόθηκαν ταυτόχρονα στη δημοσιότητα φωτογραφίες στις οποίες ο κινέζος πρωθυπουργός εικονίζεται με μπλε ιατρική μπλούζα και μάσκα ίδιου χρώματος στο πρόσωπο.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη επίσκεψη κορυφαίου κυβερνητικού αξιωματούχου στην πόλη αφότου ξέσπασε η επιδημία.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα