back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Παρουσίαση βιβλίου Γιάννη Πολίτη

Διαβάστε επίσης

Το παιδικό παραμύθι για την αξία της ενημέρωσης του Γιάννη Πολίτη παρουσιάστηκε στο Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ.

Το πρώτο παιδικό παραμύθι του δημοσιογράφου Γιάννη Πολίτη , με τίτλο «Ένα παραμύθι στις ειδήσεις των 9», παρουσιάστηκε το Σάββατο 25 Ιανουαρίου, στο Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ. Στην κατάμεστη αίθουσα βρέθηκαν φίλοι και συνάδελφοι του δημοσιογράφου.

Το βιβλίο, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Υδροπλάνο, περιγράφει μέσα από μια βιωματική ιστορία την μαγεία της ενημέρωσης, μαζί με την καλή νεράιδα παραμυθιού Αναστασία Λιάπη. Την εικονογράφηση επιμελήθηκε η Ευφροσύνη Γιαννάκενα.

Στο πάνελ της εκδήλωσης βρέθηκαν οι δημοσιογράφοι – παρουσιάστριες των κεντρικών δελτίων Σία Κοσιώνη, η οποία ανέλαβε τον συντονισμό της συζήτησης, η Νίκη Λυμπεράκη, η Μαρία Σαράφογλου, η πρόεδρος της ΔΕΡΑ Νίκη Αραμπατζή και η Αναστασία Λιάπη. Την αφήγηση του παραμυθιού ανέλαβαν ο Ηλίας Λογοθέτης και η Μαρία Ζαχαρή.

Χαρακτηριστικό απόσπασμα από τα λόγια της Νίκης Λυμπεράκη: «Δε ξέρω πόσοι από μας μπορούμε να βρούμε μεγαλώνοντας το νήμα που συνδέει την παιδική μας ύπαρξη με αυτό που τελικώς καταλήξαμε να κάνουμε στη ζωή μας….

“Στο Παραμύθι των 9” θα επιλέξω να διαβάσω την προσωπική διαδρομή του Γιάννη Πολίτη από το Μεγανήσι Λευκάδας στην πορεία του στην ελληνική δημοσιογραφία». Η Μαρία Σαράφογλου αναφέρθηκε στη γνωριμία της με τον δημοσιογράφο αλλά και στην έκπληξή της όταν διαπίστωσε την πρόθεσή του να κάνει τα πρώτα του βήματα στη λογοτεχνία και μάλιστα την παιδική: «θεωρώ ότι το παιδικό αφήγημα είναι πολύ πιο δύσκολο και απαιτητικό γιατί πρέπει με τον πιο απλό τρόπο να περάσεις τα πιο σύνθετα μηνύματα και στο τέλος να αφήσεις αυτή την αίσθηση αισιοδοξίας, δίνοντας στα παιδιά την πεποίθηση ότι όλα θα πάνε καλά. Ο Γιάννης Πολίτης θεωρώ ότι το κάνει αυτό με επιτυχία σε αυτό το παραμύθι». Η Νίκη Αραμπατζή αναφέρθηκε στα λαογραφικά στοιχεία που παραθέτει ο συγγραφέας στο παραμύθι, τις συνήθειες, τις αντιλήψεις και τα έθιμα της τοπικής κοινωνίας.

Η εκδήλωση έκλεισε με την ομιλία του συγγραφέα-δημοσιογράφου Γιάννη Πολίτη ο οποίος ανέφερε πως ο στόχος του με αυτό το βιβλίο, αυτό το παιδικό παραμύθι, είναι να πάει στα δημοτικά σχολεία. Μετά από συνεννόηση με τις εκδόσεις Υδροπλάνο επιθυμεί τα έσοδα να ξαναγίνουν βιβλία και να δοθούν σε δημοτικά σχολεία που θα υποδείξει ο δήμαρχος Αθηναίων, ο οποίος και ήταν παρών. Επιθυμία του συγγραφέα είναι να μιλήσει στα παιδιά για τη μαγεία της ενημέρωσης, «γιατί χωρίς ενημέρωση δεν υπάρχει κοινωνία, ούτε δημοκρατία». Ακολούθησε το μουσικό μέρος της παρουσίασης με παραδοσιακή λύρα.

Νάνσυ Αγγελοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα