back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Λεπορέλλα» του Γιώργου Κουρουπού στην Εναλλακτική Σκηνή ΕΛΣ

Διαβάστε επίσης

Με τη νέα όπερα Λεπορέλλα του Γιώργου Κουρουπού, ξεκινά το 2020 για την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

«H Λεπορέλλα είναι μία σύγχρονη τραγωδία»,  τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ ο Γιώργος Κουρουπός.  «Όλοι οι ήρωες έχουν δίκιο και παράλληλα κανείς δεν έχει. Η Λεπορέλλα είναι μία σύγχρονη τραγωδία για τη στέρηση της αληθινής ζωής, για το πως ένας άνθρωπος ο οποίος είναι αδικημένος από τη ζωή, είναι στερημένος από αγάπη, μπορεί να οδηγηθεί σε μία παραβατική συμπεριφορά. Οι κρυφές σκέψεις, οι ανομολόγητες επιθυμίες, τα ψεύτικα λόγια, οι βαθιές στερήσεις, τα ψυχικά τραύματα, το ζοφερό κλίμα μιας ακαθόριστης, αλλά κι αναπόφευκτης καταστροφής, όλα καθορίζουν το πολυσύνθετο και απόκρυφο περιβάλλον, το οποίο μόνο η μουσική μπορεί δραστικά να προβάλει, αξιοποιώντας τη συμβολική και συγκινησιακή της διάσταση».

Το λιμπρέτο, βασισμένο στην ομώνυμη νουβέλα του μεγάλου Αυστριακού συγγραφέα Στέφαν Τσβάιχ, υπογράφει η διακεκριμένη ποιήτρια και λογοτέχνης Ιουλίτα Ηλιοπούλου.

Τη μουσική διεύθυνση έχει αναλάβει ο αρχιμουσικός Νίκος Βασιλείου, ενώ τη σκηνοθεσία, τα σκηνικά και τα κοστούμια φέρουν την υπογραφή του Πάρι Μέξη.

Συμμετέχει η Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ

Παραστάσεις: 25, 26 Ιαν 2020

Τιμές εισιτηρίων: €15, €20
Φοιτητικό: €10

Η παράσταση υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) προς την Εναλλακτική Σκηνή.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα