back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Κεντρικοί δρόμοι παγίδες στην Αθήνα – SOS από οδηγούς και δημότες

Διαβάστε επίσης

«Παγίδες» για οδηγούς και πεζούς αποτελούν πολλοί κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας.

Καθιζήσεις ή λακούβες αλλά και ανυψώσεις, ρωγμές, πρόχειρα «μπαλώματα» και αυλακώσεις του οδοστρώματος σε κεντρικούς δρόμους, που διέρχονται καθημερινά χιλιάδες οχήματα, συνθέτουν την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το οδικό δίκτυο του κέντρου.

Σόλωνος, Ιπποκράτους, Ασκληπιού, Ακαδημίας, Σίνα, Χαριλάου Τρικούπη, είναι ορισμένοι από τους κεντρικούς δρόμους που δημότες και οδηγοί διαμαρτύρονται για την άσχημη κατάσταση του οδικού δικτύου.

[su_slider source=”media: 157457,157458,157459,157460,157461,157462″ title=”no”]

Κυριολεκτικά δρόμοι-παγίδες με πολλούς οδηγούς να μιλούν για σοβαρές ζημιές στα οχήματά τους από τις μεγάλες λακούβες στο οδόστρωμα και πεζούς να δηλώνουν ότι πολλά σημεία με υπερυψωμένα μπαλώματα αποτελούν «παγίδες» για την πρόκληση ατυχημάτων. Οδηγοί και πολίτες αποδίδουν ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την άσχημη κατάσταση του οδικού δικτύου στην καταστροφή που συντελείται από τα έργα που γίνονται κατά καιρούς για το φυσικό αέριο, «γιατί ακόμα και εκεί που ολοκληρώνεται μια εκσκαφή επακολουθούν εξαμβλωματικά μπαλώματα στο οδόστρωμα».

Στην οδό Σολωνος, από το υψος της Σέκκερη μέχρι τον δρόμο της Χαριλάου Τρικούπη, υπάρχουν σε όλο το οδόστρωμα γεμάτο λακούβες και μπαλώματα. Ειδικά έξω από τη Νομική και στην διασταύρωση με την οδό Σίνα καταγράφονται σε πολλά σημεία λακούβες και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για οδηγούς και πεζούς. Αντίστοιχη εικόνα με μπαλώματα-ανυψώνεις και αυλακώσεις του οδοστρώματος υπάρχουν σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας, την οδό Ακαδημίας.

Αντίστοιχη εικόνα και στην Χαριλάου Τρικούπη με τον δρόμο να είναι με πολλά πρόχειρα μπαλώματα αλλά και με μια μικρή λεωφορειολωρίδα που στο οδόστρωμα έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος του δρόμου μικρά σιδερένια «κυβάκια» για να αποτρέπουν τους οδηγούς να την παραβιάζουν. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις συμβαίνει το αντίθετο καθώς λόγω στενότητας του δρόμου, τα περισσότερα οχήματα πατούν επάνω με ότι αυτό συνεπάγεται για ελαστικά και αμορτισέρ. Και το κυριότερο; Τα σημεία αυτά του δρόμου αποτελούν στην κυριολεξία παγίδα για τους πεζούς, ιδιαίτερα τις μέρες που βρέχει λόγω ολισθηρότητας.

Τέλος, στην οδό Ασκληπιού ξεκίνησαν εδώ και λίγες μέρες εργασίες ασφαλτοδρόμησης του δρόμου. Ήδη ένα μεγάλο κομμάτι έχει ασφσλτοδρομηθεί και μέσα στις επόμενες μέρες οι εργασίες θα επεκταθούν μέχρι και το ύψος της λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα