back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Παρά τις αντιδράσεις πέρασε από τη Βουλή η διάταξη που επιτρέπει σε αποφοίτους κολεγίων να διδάξουν στη δημόσια εκπαίδευση

Διαβάστε επίσης

Με  153  ψήφους «υπέρ» έναντι  136  «κατά», έγινε δεκτή από την Ολομέλεια της Βουλής, η διάταξη του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας που επιτρέπει σε πτυχιούχους παιδαγωγικών σπουδών ιδιωτικών κολλεγίων να διεκδικήσουν θέση στη δημόσια εκπαίδευση. 

Κατά την εξ αναβολής  ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, θετική ψήφο στο επίμαχο άρθρο 50,έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ και αρνητική οι συνάδελφοί τους απ´ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. 

Για σκόπιμη παραπλάνηση και παραπληροφόρηση της Βουλής, κατηγόρησε την υπουργό Παιδείας, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Εγκάλεσε δε, την υπουργό γιατί απέφυγε -όπως είπε- να καταθέσει την επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δήθεν επιβάλει στη χώρα μας να φέρει ρύθμιση για την εξομοίωση των πτυχίων των κολλεγίων με αυτά των Πανεπιστημίων. Μάλιστα, η κ. Ξενογιαννακοπούλου, ανέφερε ότι η υπουργός απέκρυψε την αλληλογραφία που είχε με τον ΔΟΑΤΑΠ, ο οποίος της παρείχε όλη τη νομική  επιχειρηματολογία για να αντικρούσει την επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

Τέλος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στα δικαστήρια , καθώς – όπως είπε- η συγκεκριμένη ρύθμιση παραβιάζει κατάφωρα το άρθρο 16 του Συντάγματος.

Για παρελκυστική τακτική της υπουργού, έκανε λόγο η Χαρά Κεφαλίδου από το Κίνημα Αλλαγής , ενώ ο Γιάννης Δελής από το ΚΚΕ, ανέφερε ότι το λόγο έχει πλέον το φοιτητικό κίνημα για να καταργήσει το εκτρωματικό αυτό άρθρο.

Από την πλευρά της ΝΔ, ο κοινοβουλευτικός της εκπρόσωπος Σπήλιος Λιβανός, επέμεινε ότι οι εισηγητές των κομμάτων είχαν ενημερωθεί εγκαίρως για την επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Φ. Γεννηματά: Η ΝΔ εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα

«Η κυβέρνηση της ΝΔ εξισώνει και ακαδημαϊκά τα πτυχία των Πανεπιστημίων με τους τίτλους σπουδών των ιδιωτικών κολεγίων», τονίζει η Φώφη Γεννηματά, σε ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, η κυβέρνηση «απαξιώνει τα Πανεπιστήμια, αλλά και τον ρόλο του σχολείου.

Η ΝΔ δεν έχει εθνικό σχέδιο για την εκπαίδευση. Δεν ενδιαφέρεται για τη δημόσια εκπαίδευση, εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα» υποστηρίζει η κ. Γεννηματά.

Δημήτρης Ράντος, Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα