back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο ΠΑΟΚ πέρασε νικηφόρα από τη Λαμία

Διαβάστε επίσης

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 1-0 εκτός έδρας της Λαμίας και παρέμεινε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας στη Σουπερλίγκα.

Οι Θεσσαλονικείς μάλιστα σκόραραν με έναν… ασυνήθιστο τρόπο, καθώς στο 33’ ο Μάτος μετά από εκτέλεση κόρνερ πλάσαρε και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Ήταν όμως σε αμφισβητούμενη θέση οφσάιντ και ο διαιτητής έσπευσε να ζητήσει τη βοήθεια του VAR.

Το βίντεο με το οποίο οι διαιτητές θα εξέταζαν την επίμαχη φάση, όμως «κόλλησε», δεν μπορούσαν να δουν τις διάφορες λήψεις με συνέπεια το γκολ να κατακυρωθεί χωρίς να εξεταστεί κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των γηπεδούχων.

Η Λαμία ήθελε, αλλά δεν είχε τον τρόπο ν’ απειλήσει και ο ΠΑΟΚ (έχοντας την ασφάλεια του προβαδίσματος) έψαχνε με πολλή επιφύλαξη το δεύτερο γκολ που θα κλείδωνε τη νίκη. Σε αυτή την προσπάθεια λοιπόν ο Φερέιρα έκρινε ότι ο Σφιντέρσκι θα βοηθούσε περισσότερο από τον (αρνητικό) Άκπομ και τον έριξε αντ’ αυτού στο παιχνίδι. Την ίδια ώρα ο Μάντζιος προσπαθούσε να τονώσει και τη δική του επίθεση, αλλάζοντας τον Καραμάνο με τον Μπιανκόνι.

Τίποτα όμως δεν άλλαζε δραματικά. Οι γηπεδούχοι παρέμεναν ακίνδυνοι και οι φιλοξενούμενοι -όσο περνούσε η ώρα- ενδιαφέρονταν όλο και περισσότερο να προστατεύσουν το υπέρ τους σκορ. Πέρα λοιπόν από δυο σουτ των Μαουρίσιο και Σφιντέρσκι (που εξουδετέρωσε εύκολα ο Θεοδωρόπουλος) και μια υποψία ευκαιρίας από «κομπίνα» σε φάουλ, ο ΠΑΟΚ δεν απειλούσε ιδιαίτερα. Κρατούσε όμως τη Λαμία μακριά από την περιοχή του. Και αυτό αποδείχθηκε εντέλει αρκετό για να πανηγυρίσει τη νίκη που τον κρατά σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή.

Στο πρώτο ματς του σημερινού προγράμματος Παναιτωλικός- Πανιώνιος: 2-0.

Λαμία (Άκης Μάντζιος): Θεοδωρόπουλος, Βάντερσον, Πλιάτσικας, Αντέτζο, Ασίγκμπα (74’ Βασιλόγιαννης), Δημούτσος, Βύντρα, Σκόνδρας, Ρόμανιτς, Καραμάνος (69’ Μπιανκόνι), Μπεχαράνο.

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιάννουλης (69’ Κρέσπο), Εσίτι, Μαουρίσιο, Λημνιός, Βιεϊρίνια (86’ Αουγκούστο), Μίσιτς, Ακπόμ (63’ Σφιντέρσκι).

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα