back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μία στις δύο Φινλανδές έχει βιώσει βία μετά τα 15

Διαβάστε επίσης

Mία στις δύο γυναίκες στη Φινλανδία έχει βιώσει σωματική ή σεξουαλική βία μετά την ηλικία των δεκαπέντε, σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου Tampere.

Οι αριθμοί που συλλέγονται από νοσοκομειακά αρχεία και ερωτηματολόγια είναι ανησυχητικά υψηλοί, αλλά τα περιστατικά δεν προκαλούν έκπληξη. Η Δανία είναι μια άλλη μία σκανδιναβική χώρα που κατατάσσεται πολύ ψηλά στον κατάλογο της οικογενειακής βίας.

Οι πράξεις βίας συνήθως διαπράττονται τη νύχτα και συνήθως είναι συνέπεια της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ. Επίσης, οι οικογενειακές δομές και η κοινωνική υποστήριξη των θυμάτων αποδείχθηκαν “ανεπαρκείς”.

Η ενδοοικογενειακή βία στη φινλανδική κοινωνία είναι εδώ και καιρό ένα τεράστιο πρόβλημα. Ενώ έχουν ληφθεί μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου, τα αποτελέσματα δεν είναι (ακόμη τουλάχιστον) ικανοποιητικά.

Παραδόξως, οι δύο Σκανδιναβικές χώρες που έχουν υψηλό ποσοστό βίας κατά των γυναικών, συχνά αναγγέλλονται ως οι χώρες των οποίων οι κάτοικοι είναι από τους “πιο ευτυχισμένους” στον κόσμο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα