back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ιστορίες Ελπίδας στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας

Διαβάστε επίσης

Η ταινία με τίτλο «Διάπλους Ιστορίες Ελπίδας» που έδωσε φωνή στους ανθρώπους με ψυχοκοινωνικά προβλήματα, μέλη του κοινωνικού συνεταιρισμού – μονάδα ψυχικής υγείας «Διάπλους», προβάλλεται σε ειδική ενημερωτική εκδήλωση το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020 στις 13.00 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος ( Ιερά Οδός 48 & Μεγ. Αλεξάνδρου 134- 136, ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός).

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν συνεργάτες και πελάτες του συνεταιρισμού και θα καταθέσουν τις εμπειρίες τους.

Το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους «Διάπλους Ιστορίες Ελπίδας» της Ιφιγένειας Κοτσώνη συμμετείχε στο 42o Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.

Ισότιμη συμμετοχή και εξάλειψη του στίγματος

«Η δημιουργία αυτού του ντοκιμαντέρ έδωσε βήμα σε αυτούς τους ανθρώπους να εκφραστούν και οι ιστορίες τους να φθάσουν σε ένα ευρύτερο κοινό» λέει στον Αθήνα 9.84, η Δήμητρα Παπαδοπούλου κοινωνική λειτουργός και πρόεδρος του συνεταιρισμού. «Στην ταινία συμμετέχουν κυρίως εργαζόμενοι του συνεταιρισμού και μιλούν για την εμπειρία τους όλο αυτό το διάστημα που εργάζονται και τι τους έχει προσφέρει γενικότερα στη ζωή τους η εργασία. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς αυτό. Ταυτοχρόνως αποτελεί και μια ευκαιρία να βγούμε προς τα έξω, να γίνουμε λίγο πιο γνωστοί και όσον αφορά την ύπαρξη μας, τις δράσεις μας και να μας βοηθήσει ίσως στην προσπάθεια μας  να επεκταθούμε και να δημιουργήσουμε κι άλλες δραστηριότητες».

Ο Διάπλους

Ο Κοι.Σ.Π.Ε.«Διάπλους» έχει σκοπό την επαγγελματική και κοινωνική επανένταξη ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα. Οι 75 εργαζόμενοί του, καλλιεργούν και παράγουν κηπευτικά, λάδι και μέλι σε κτήμα εντός του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής. Ο «Διάπλους» δραστηριοποιείται, επίσης, και στους τομείς της καθαριότητας επαγγελματικών χώρων και της τραπεζοκομίας. Επίσης στο συνεταιρισμό εργάζονται και επαγγελματίες ψυχικής υγείας.

Οι εργαζόμενοι

Ο συνεταιρισμός απασχολεί αυτή την περίοδο 75 εργαζόμενους εκ των οποίων οι μισοί είναι άτομα με ψυχοκοινωνικά προβλήματα. Οι υπόλοιποι είναι άτομα από άλλες ευπαθείς ομάδες, όπως πρώην χρήστες ναρκωτικών ουσιών, πρόσφυγες, μετανάστες, μακροχρόνια άνεργοι, μονογονείς

Συντελεστές του ντοκιμαντέρ «Διάπλους Ιστορίες Ελπίδας»

ΣΕΝΑΡΙΟ/ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ιφιγένεια Κοτσώνη | ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Γιώργος Βαλσάμης | ΜΟΝΤΑΖ: Γιώργος Γεωργόπουλος | ΜΟΥΣΙΚΗ: Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης | ΗΧΟΣ: Βαγγέλης Ζέλκας | ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΗΧΟΥ: Δημήτρης Βαλαγεωργίου | ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΣ: Τουμάρας Βασίλης, Αριστόπουλος Χρήστος, Λιβαδάρος Νίκος, Μπουρουλίτης Απόστολος, Γαϊτάνη Πολυξένη, Καραμπάτση Ευγενία, Παπαδοπούλου Δήμητρα, Παπαδοπούλου Χρυσούλα, Τσιριγότη Βασιλική | ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΔΙΑΠΛΟΥΣ, Ιωάννα Σουλτάνη.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα