14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Νταβός: Ο Τραμπ καταγγέλλει τους προφήτες της Αποκάλυψης για το κλίμα

Διαβάστε επίσης

Η ισχυρή επίδοση της οικονομίας των ΗΠΑ υπό την παρούσα κυβέρνηση είναι ένα υπόδειγμα το οποίο πρέπει να ακολουθήσει ο υπόλοιπος κόσμος, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που διεξάγεται στο Νταβός της Ελβετίας.

Μιλώντας ενώπιον ενός ακροατηρίου που αποτελούνταν από πολιτικούς ηγέτες και ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων, ο Τραμπ έδωσε στον εαυτό του εύσημα για την απελευθέρωση της αμερικανικής οικονομίας με τη σύναψη νέων εμπορικών συμφωνιών και τη δημιουργία οικονομικών ευκαιριών για τους απλούς εργαζομένους και τις οικογένειές τους.

«Χρόνια οικονομικής στασιμότητας έδωσαν τη θέση τους σε έναν ισχυρό πίδακα οικονομικών ευκαιριών», είπε.

«Η Fed αύξησε τα επιτόκια πολύ γρήγορα και τα μείωσε τόσο αργά», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ αναφερόμενος στην Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ επικρίνοντας τις αποφάσεις πολιτικής της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ευχαρίστησε τις ξένες εταιρίες που επένδυσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες και είπε πως οι ΗΠΑ είναι σε πολύ καλύτερη οικονομική θέση από ό,τι είχε φανταστεί όταν ανέλαβε καθήκοντα πριν από τρία χρόνια.

«Ο καιρός του σκεπτικισμού έχει παρέλθει», είπε απευθύνοντας πρόσκληση για περισσότερες ξένες επενδύσεις.

«Για κάθε εταιρία που αναζητεί ένα μέρος για να επιτύχει… δεν υπάρχει καλύτερο μέρος από τις ΗΠΑ», πρόσθεσε.

Σε μια διάσκεψη όπου το κύριο θέμα είναι το περιβάλλον, ο Τραμπ μίλησε για την οικονομική σημασία του πετρελαίου και του αερίου, καυχώμενος για την άφθονη παραγωγή υδρογονανθράκων στις ΗΠΑ, που είναι «πρώτες στον κόσμο στο αέριο και στο πετρέλαιο», και για την ενεργειακή ανεξαρτησία τους, χωρίς να αναφερθεί ούτε μια φορά στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Εκτίμησε επίσης πως “ο φόβος και η αμφιβολία δεν είναι πια καλοί τρόποι σκέψης”, πλέκοντας το εγκώμιο της τεχνολογικής καινοτομίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος κατήγγειλε, εξάλλου, τους «προφήτες της δυστυχίας» και «τις προβλέψεις για Αποκάλυψη» κατά την ομιλία του στο Νταβός, την οποία παρακολουθούσε και η ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ.

«Πρέπει να απορρίψουμε τους αιώνιους προφήτες της δυστυχίας και τις προβλέψεις τους περί Αποκάλυψης», είπε αφού η Σουηδή έφηβη είχε εκφράσει λίγο νωρίτερα τη λύπη της επειδή «δεν έχει γίνει τίποτα» για να σταματήσει η κλιματική αλλαγή.

Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ θα συμμετάσχουν σε μια πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για τρία τρισεκατομμύρια δέντρα.

«Πιστεύω πολύ στο περιβάλλον. Θέλω το πιο καθαρό νερό και τον πιο καθαρό αέρα», είπε.

Η Τούνμπεργκ βρισκόταν στο ακροατήριο καθ΄όλη τη διάρκεια της ομιλίας του Αμερικανού προέδρου. Όταν αποχώρησε, περιστοιχιζόμενη από φρουρούς ασφαλείας και καταδιωκόμενη από κάμερες, κοιτούσε χαμηλά και δεν μίλησε στους δημοσιογράφους.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα