back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ν. Δένδιας: Η Ελλάδα αναμένει να συμπεριληφθεί στα επόμενα στάδια της διαδικασίας του Βερολίνου

Διαβάστε επίσης

Την ενόχληση της ελληνικής πλευράς για τη μη πρόσκληση της στη Διάσκεψη του Βερολίνου είχε την ευκαιρία να εκφράσει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας στη σημερινή σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες, καθώς επίσης και για το γεγονός ότι δεν συμπεριελήφθησαν στα συμπεράσματα της η θέση της ΕΕ, όπως αυτή εκφράστηκε στο τελευταίο ευρωπαϊκό συμβούλιο, που είχε καταγγείλει τα μνημόνια Τουρκίας – Λιβύης ως «παράνομα και κενά περιεχομένου».

Ο κ Δενδιας χαρακτήρισε «θετικό πρώτο βήμα» το αποτέλεσμα της Διάσκεψης του Βερολίνου καθώς «βεβαιώνει τη διάθεση όλων των πλευρών για μια θετική λύση» καθώς και «την ανάγκη εφαρμογής του εμπάργκο όπλων», όμως το χαρακτήρισε «πρώτο και μόνο πρώτο βήμα».

Ο υπουργός Εξωτερικών πάντως ανέφερε ότι ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Γιοζεπ Μπορελ τον διαβεβαίωσε ότι η θέση της ΕΕ παραμένει η ίδια σε ό,τι αφορά τα μνημόνια Τουρκίας – Λιβύης. «Η Ελλάδα αναμένει τη συνέχεια όλης αυτής της διαδικασίας και αναμένει να συμπεριληφθεί στα επόμενα στάδια της διάσκεψής του Βερολίνου», κατέληξε ο κ. Δενδιας.

Αλεξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα