back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Βρετανία τιμά τους Queen με μία σειρά συλλεκτικών νομισμάτων

Διαβάστε επίσης

Οι Queen είναι το πρώτο ροκ συγκρότημα που τιμάται με σειρά συλλεκτικών νομισμάτων του Ηνωμένου Βασιλείου, στο επάνω μέρος των οποίων κυριαρχεί το πιάνο του Freddie Mercury μεταξύ των υπολοίπων οργάνων.

Οι Queen , «ένα από τα εμβληματικότερα ροκ συγκροτήματα όλων των εποχών», εγκαινιάζουν έτσι μία σειρά συλλεκτικών νομισμάτων αφιερωμένων στους θρύλους της μουσικής, όπως αναγγέλλει στην ιστοσελίδα του το Βασιλικό Ινστιτούτο Βρετανικού Νομίσματος, το Royal Mint.

Στο σχέδιο του νομίσματος αναπαριστώνται τα μουσικά όργανα όλων των μελών του συγκροτήματος: η κιθάρα του Brian May, το μπάσο του John Deacon, τα ντραμς του Roger Taylor και το πιάνο του Freddie Mercury, τα πλήκτρα του οποίου παίζουν τις νότες της εισαγωγής του Bohemian Rhapsody. Στο κέντρο υπάρχει η εγγραφή «Queen» που συνοδεύεται από ένα μικρόφωνο.

«Είναι μία στιγμή που σκεφτόμαστε “ποιος θα μπορούσε να φανταστεί κάτι τέτοιο;” για μας. Οταν ξεκινήσαμε, ακόμη και το πρώτο σκαλί της αναγνώρισης έμοιαζε άπιαστο», δήλωσε ο Brian May σε ανακοίνωση της εταιρείας παραγωγής Universal. «Το γεγονός ότι το συγκρότημά μας και η μουσική αναγνωρίζονται έτσι είναι πολύ συγκινητικό και πραγματική τιμή».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα