back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ESM: Ο Πάολο Φιορέτι επικεφαλής της αποστολής του Μηχανισμού για την Ελλάδα

Διαβάστε επίσης

Ο Πάολο Φιορέτι αναπληρωτής επικεφαλής του τραπεζικού τομέα του ESM αναλαμβάνει επικεφαλής της αποστολής του Μηχανισμού για την Ελλάδα, στη θέση του Νικόλα Τζιαμαριόλι, ο οποίος έχει ήδη αναλάβει καθήκοντα Γενικού Γραμματέα.

«Είμαι ενθουσιασμένος που ο Πάολο Φιορέτι θα είναι επικεφαλής της ελληνικής ομάδας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, προσθέτοντας: «Με την γνώση που έχει για την περιοχή και τον χρηματοπιστωτικό τομέα και την εμπειρία στενής συνεργασίας με τους εταίρους – θεσμούς μας, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είναι ιδανικά προετοιμασμένος για να αναλάβει αυτό το σημαντικό έργο».

«Θα ήθελα, επίσης, να ευχαριστήσω τον Νικολά Τζιαμαριόλι για την αφοσίωση και την αποφασιστικότητά του κατά τη διάρκεια του ελληνικού προγράμματος, η οποία αποδείχθηκε κρίσιμης σημασίας στις πιο δύσκολες στιγμές του προγράμματος του ESM», σημείωσε ο κ. Ρέγκλινγκ. «Και θα συνεχίσει να συμβάλλει σημαντικά στη συνεργασία μας με την Ελλάδα στον νέο ρόλο του ως Γενικός Γραμματέας».

Ποιος είναι ο Πάολο Φιορέτι

Ο Πάολο Φιορέτι εντάχθηκε το 2012 στον ESM. Σήμερα είναι αναπληρωτής επικεφαλής για τον τραπεζικό τομέα στον ESM, υπεύθυνος για αναλύσεις του χρηματοπιστωτικού τομέα και την παρακολούθηση του τραπεζικού τομέα της Ευρωζώνης. Διετέλεσε συντονιστής της ομάδας του ESM για την Ελλάδα και στη συνέχεια ανέλαβε τον ίδιο ρόλο για την Κύπρο, το οποίο θα συνεχίσει να έχει προσωρινά.

Προηγουμένως, ο κ. Φιορέτι είχε εργαστεί στην Unicredit, στον Fitch Ratings ως διευθυντής για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική για την ομάδα των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και στη διεύθυνση παρακολούθησης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Ο κ. Τζιαμαριόλι έγινε γενικός γραμματέας του ESM τον Σεπτέμβριο του 2019.

Γιάννης Παπαγεωργίου

  • Ετικέτες
  • ESM
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα