back to top
18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στην Αθήνα ο Χαλίφα Χάφταρ – Συναντήσεις με Κ. Μητσοτάκη και Ν. Δένδια

Διαβάστε επίσης

Στην Αθήνα έφτασε το βράδυ της Πέμπτης ο επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ (Khalifa Haftar). Τον Λίβυο στρατάρχη υποδέχθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ακολούθησε συνάντηση των δύο ανδρών, παρουσία του ναυάρχου Φαράζ αλ-Μαχντάουι.

Την Παρασκευή στις 13:00 ο Χαλίφα Χάφταρ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση η συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 το πρωί .

Σε συνέντευξη που παραχώρησε  την Πέμπτη, στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ο πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι η Ελλάδα Θα ασκήσει βέτο σε πολιτική λύση στη Λιβύη εάν δεν ανακληθεί η συμφωνία με την Τουρκία. «Σε κάθε περίπτωση η χώρα θα ασκήσει βέτο και στο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών και στη Σύνοδο Κορυφής» τόνισε, προσθέτοντας ότι κακώς δεν προσεκλήθη η Ελλάδα στη Σύνοδο του Βερολίνου. Είπε πως έχει αποστείλει επιστολές στην ΕΕ, έχει επικοινωνήσει τηλεφωνικά με την κ. Μέρκελ και θα μιλήσει και αύριο με την Γερμανίδα καγκελάριο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα