back to top
20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

«Βροχή» νομοσχεδίων τις επόμενες ημέρες στην Βουλή

Διαβάστε επίσης

«Βροχή» νομοσχεδίων τις επόμενες ημέρες στη Βουλή, καθώς περισσότερα από 15 νομοσχέδια βρίσκονται ένα βήμα πριν από τη συζήτηση και ψήφισή τους.

Σήμερα  Τετάρτη εισάγεται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής προς συζήτηση το νομοσχέδιο για τον εκλογικό νόμο, που ψηφίζεται στα μέσα της επόμενης εβδομάδας μετά από 3 συνεδριάσεις στις επιτροπές. Λόγω του μεγάλου πολιτικού ενδιαφέροντος που συγκεντρώνει και ανάλογα με τον αριθμό των εγγεγραμμένων βουλευτών ενδέχεται η ψήφιση να γίνει την Πέμπτη αλλά σε κάθε περίπτωση σίγουρη αναμένεται η παρέμβαση του πρωθυπουργού.

Την Πέμπτη στις 23 ή την Παρασκευή στις 24 Ιανουαρίου θα ψηφιστεί και η ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας για την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης που περιέχει το άρθρο για την κατάργηση της αργίας των τριών ιεραρχών.

Την προσεχή Παρασκευή στην Ολομέλεια θα συζητηθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Εξωτερικών για το Brexit, ενώ την Τετάρτη αναμένεται να ξεκινήσει η συζήτηση στις επιτροπές τριών κυρώσεων με την Αλβανία και τα Αραβικά Εμιράτα.

Παράλληλα την ερχόμενη Τρίτη 22 του μήνα, αναμένεται να εισαχθούν στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή προς συζήτηση και 9 ακόμα κυρώσεις, εκ των οποίων όμως η μία θεωρείται ιδιαίτερα σοβαρή, καθώς αφορά την συμφωνία για τις βάσεις των ΗΠΑ στη χώρα μας.

Τέλος στο δρόμο προς το Κοινοβούλιο βρίσκονται ακόμα τέσσερις σημαντικές νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης, που αφορούν στο επίδομα των 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται, τα υδατοδρόμια του υπουργείου Μεταφορών, οι αγροτικοί συνεταιρισμοί και έτερο νομοσχέδιο για την πολιτική προστασία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα