back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νέες καταγγελίες Ράικου κατά Παπαγγελόπουλου για παρεμβάσεις στο έργο της

Διαβάστε επίσης

Νέες καταγγελίες για παρεμβάσεις στο έργο της από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, έκανε σήμερα, δεύτερη μέρα της κατάθεσής της στην Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης της Βουλής, η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Ράικου.

«Θεωρώ πως υπήρξε ενορχηστρωμένο σχέδιο θεσμικά από τον κ. Παπαγγελόπουλο, ο οποίος μου ζήτησε να μην περαιώσω τη δικογραφία για την Τράπεζα Αττικής», φέρεται να κατέθεσε η κ. Ράικου, κάνοντας λόγο για καθαρή παρέμβαση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης.

Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών, η πρώην προϊσταμένη της εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, φέρεται να είπε ότι μετά τη δική της παραίτηση, ο κ.Παπαγγελόπουλος με την κ.Τουλουπάκη, πέτυχε να κατασκευάσει μάρτυρες, μετατρέποντας την έρευνα του σκανδάλου σε σκευωρία. «Με τις ενέργειες αυτές το ελληνικό Δημόσιο έχασε πολλά χρήματα», ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Ράικου.

Ρν τω μεταξύ, αναστάτωση προκλήθηκε στην Προανακριτική Επιτροπή όταν η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς φέρεται να είπε ότι είδε στη λίστα με τα εμβάσματα της Novartis, όνομα που ταιριάζει με πολιτικό πρόσωπο.
Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Βασίλη Κεγκέρογλου, αν το όνομα αυτό είναι το ίδιο με κάποιο από τα 10 πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται στη δικογραφία , είπε πως «όχι».

Το μυστήριο λύθηκε όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης,την ρώτησε αν στη λίστα υπήρχε γιατρός από την Παροικιά της Πάρου, με το όνομα «Γιάννης Ραγκούσης»,κάτι που φαίνεται να επιβεβαίωσε η κ. Ράϊκου.

Η κατάθεση της πρώην προϊσταμένης της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τετάρτη.

Στ. Πέτσας: Η κανονικότητα απουσίαζε από τη χώρα κατά την περίοδο 2015 – 2019

«Τα όσα δύσοσμα κι άκρως αποκαλυπτικά ακούστηκαν εχθές και σήμερα από την πρώην Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Ράικου για τα έργα, τις ημέρες, τις υπόγειες διαδρομές και τα μυστικά τηλέφωνα του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου αποκαλύπτουν τη λειτουργία ενός σκοτεινού παρακράτους με στόχο την εξόντωση των πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ. Ενός παρακράτους που κατασκεύαζε στοιχεία και μάρτυρες, που παρενέβαινε για να σταλεί μια δικογραφία στη Βουλή χωρίς όμως επιβαρυντικά στοιχεία κατά πολιτικών προσώπων.
Που απαιτούσε να μην περαιωθούν οικονομικού ενδιαφέροντος υποθέσεις και που απειλούσε δικαστικούς λειτουργούς.
Που έστηνε δημοσιεύματα κατά αθώων ανθρώπων με συνεργούς δημοσιογράφους και εκδότες.
Αυτά είπε η τέως Εισαγγελέας με αρμοδιότητα κατά της Διαφθοράς. Η προσπάθεια ποδηγέτησης της Δικαιοσύνης και της παγίδευσης του συνόλου της αντιπολίτευσης, παραπέμπει σε άλλες χώρες κι άλλα καθεστώτα. Η Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ και των κάθε είδους Ρασπούτιν επιβεβαιώνει αυτό που προεκλογικά έλεγε η Νέα Δημοκρατία: πως η κανονικότητα απουσίαζε από τη χώρα κατά την περίοδο 2015 – 2019. Και φυσικά δικαιώνει απόλυτα την πολιτική επιλογή σύστασης προανακριτικής επιτροπής ώστε να διερευνηθεί μια σκοτεινή υπόθεση» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μέσα στην απόγνωσή του, έφτασε να υιοθετεί λέξη προς λέξη όσα είπε η κα Ράικου στην προανακριτική. Είναι προφανές ότι το φιάσκο με την επανασύσταση του καταργημένου υπουργείου Mεταναστευτικής Pολιτικής και με την πρωτοφανή διπλωματική αποτυχία στο Λιβυκό οδηγεί την κυβέρνηση σε πανικό. Η απόπειρα αλλαγής ατζέντας προφανής, η αποτυχία της δεδομένη», σχολιάζει το γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Δημήτρης Ράντος, Απόστολοπς Χονδρόπουλος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα