back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Zώης Κολιός στον Αθήνα 9.84: «Παραμένει σε κίνδυνο το Γηροκομείο Αθηνών»

Διαβάστε επίσης

2020/01/14

Στον απόηχο των διαμαρτυριών από την διακοπή της ηλεκτροδότησης στο Γηροκομείο Αθηνών, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στην εκπομπή “Ντάμες Σπαθί” ο διορισμένος πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης Ζώης Κολιός, ενώ παρενέβη και η Πρόεδρος της Επιτροπής Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων του Δήμου Αθηναίων, Μελίνα Δασκαλάκη

Ο κ Κολιός απέδωσε ευθύνες σε ομάδα ανθρώπων που προυπήρχαν στο Ιδρυμα και – όπως ισχυρίστηκε-τους εμποδίζουν να πράξουν το αυτονόητο, για τις ενοικιάσεις των 800 ακινήτων τα οποία ανήκουν στο Γηροκομείο και αποτελούν το μόνο του έσοδο.

Αναφερόμενος στην κυρία Δασκαλάκη, υποστήριξε ότι οφείλει να πει για πoιo λόγο στηρίζοντας την κυρία Πολυξένη Πραστάκου, ζητά από τη δικαιοσύνη να μην μπορεί η προσωρινή διοίκηση του Γηροκομείου να προβαίνει σε μισθώσεις ακινήτων, ενώ η προσωρινή διοίκηση διεκδικεί να γίνεται με διαφάνεια και μετά από δημόσιο διαγωνισμό.

Για το αν περιλαμβανόταν στα καθήκοντά του η δυνατότητα της ενοικίασης ακινήτων του Γηροκομείου, ο κ Κολιός υποστήριξε ότι η προσωρινή διοίκηση τοποθετήθηκε προκειμένου να κάνει τα αναγκαία, χωρίς όμως σαφή από το νόμο περιγραφή των σχετικών όρων. Οπως εξήγησε: “Τρεις φορές έχουμε πάρει δικαίωμα μισθώσεων και άλλες τόσες το έχουμε χάσει.Το θέμα είναι πως συγκεκριμένη κυρία, μέλος προηγούμενων διοικήσεων κάνει πως ενδιαφέρεται για το Γηροκομείο και τη διοίκηση, ενώ όπως έδειξε το αποτέλεσμα οι προηγούμενες διοικήσεις το κατέστρεψαν”

Απαριθμώντας τα προβλήματα ο κ Κολιός τόνισε πως δεν έχουν τέλος. “Σήμερα είναι η ΔΕΗ. Χθες ήταν ένα άλλο θέμα με το Δημόσιο που λόγω χρεών  έκανε κατάσχεση σε 25 ακίνητα και προχθές, ο ΕΦΚΑ έκανε το ίδιο σε άλλα 18 ακίνητα. Καθημερινά, το Γηροκομείο Αθηνών κινδυνεύει να χάσει την περιουσία του και να διαλυθεί από ανθρώπους, προς τους οποίους δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα, έχει οφειλές. Και δεν είναι μόνον η ΔΕΗ , αλλά και το πετρέλαιο και η τροφή”

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων του Δήμου Αθηναίων κυρία Μελίνα Δασκαλάκη στην παρέμβασή της, αφού ξεκαθάρισε ότι δεν επιθυμεί καμία αντιπαράθεση με τον κ Κολιό, ο οποίος έχει καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος της, μολονότι η ίδια ουδέποτε έχει αναφερθεί στ όνομά του, ανέφερε: “Συχνά διαμαρτύρεται ο κ Κολιός ότι τον εμποδίζουμε εμείς – δεν ξέρω ποιούς εννοεί- από τη μίσθωση ακινήτων.
Ομως, το δικαστήριο είναι που τον εμποδίζει ακριβώς επειδή δεν έχει εκλεγεί από το Σώμα των μελών του Γηροκομείου και είναι προσωρινός. Με αυτούς τους τρόπους και τις επιδιώξεις του που θα κριθούν στα δικαστήρια, έχει παρατείνει για σχεδόν δύο χρόνια την προσωρινότητα της συγκεκριμένης διοίκησης. Κάτι απολύτως αντίθετο με την έννοια του διορισμού προσωρινών διοικήσεων.”

Και κατέληξε: “Η εντύπωσή μου είναι ότι στόχος της συγκεκριμένης διοίκησης είναι να μην γίνουν ποτέ οι νόμιμες αρχαιρεσίες, δεδομένου ότι έχουν ματαιωθεί δύο φορές έως τώρα. Δεν τις εμποδίζουμε εμείς.”

 

ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα