back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

The Sussexes: Η επόμενη μέρα του ζεύγους Χάρι-Μέγκαν

Διαβάστε επίσης

Συνάντηση για τις μελλοντικές σχέσεις αλλά και υποχρεώσεις του δούκα του Σάσσεξ Χάρι και της Αμερικανίδας συζύγου του Μέγκαν Μάρκλ είχε εχτές η βασιλική οικογένεια της Βρετανίας στο Σάντριγχαμ.

Η βασίλισσα Ελισάβετ να συμφωνεί σε μια «μεταβατική περίοδο», κατά την οποία ο δούκας και η δούκισσα του Σάσσεξ θα μοιράσουν το χρόνο διαμονής τους μεταξύ Καναδά και Ηνωμένου Βασιλείου, μετά την ανακοίνωση του ζευγαριού την περασμένη εβδομάδα για «αποχώρηση» από τα πριγκιπικά καθήκοντα.

Το συμβούλιο κράτησε συνολικά δύο ώρες, με στενό φιλικό περιβάλλον του πρίγκιπα Χάρι να αναφέρει πως εκμυστηρεύτηκε ότι η βασίλισσα του είπε πως ήταν πολύ απογοητευμένη με την απόφασή του.

‘Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες της Daily Mail, κατά την διάρκεια της οικογενειακής σύσκεψης αποφασίστηκε να μην συμμετέχει σε αυτήν η Μέγκαν Μαρκλ μέσω τηλεδιάσκεψης από τον Καναδά όπου βρίσκεται με τον μικρό Άρτσι, γιατί οι σύμβουλοι της βασίλισσας φοβούνταν πως μπορεί να υπάρξει με κάποιον τρόπο διαρροή των συζητήσεων.

Άλλωστε, όπως ανέφεραν πηγές του Παλατιού, «επρόκειτο για οικογενειακό συμβούλιο και όχι για διάσκεψη μέσω τηλεφώνου».

Ο πρίγκιπας Χάρι έφτασε στο Σάντριγχαμ δύο ώρες πριν το οικογενειακό συμβούλιο προκειμένου να μιλήσει κατ’ ιδίαν με την βασίλισσα Ελισάβετ και να της πει την δική του πλευρά της ιστορίας και γιατί αποφάσισε με την Μέγκαν Μαρκλ να παραιτηθούν από τις βασιλικές τους υποχρεώσεις.

Σύμφωνα με την Daily Mail, πριν συζητήσουν ανοιχτά όλα όσα αφορούν την απόφαση του Χάρι με την Μέγκαν Μαρκλ να μείνουν μακριά από τις βασιλικές τους υποχρεώσεις, η βασίλισσα του μίλησε ως… γιαγιά προς τον εγγονό της.

Το ίδιο έκανε και ο πατέρας του, πρίγκιπας Κάρολος, ο οποίος του εξήγησε πως οι οικονομικοί «πόροι» πλέον θα περιοριστούν κατά πολύ, εξαιτίας της απόφασής του με την σύζυγό του.

Μάλιστα, ο Κάρολος φέρεται να του είπε πως περιμένει ότι μέσα από τις φιλανθρωπικές του δραστηριότητες και από το εισόδημα που έχει από το Δουκάτο του Κόρνγουολ, θα πληρώνει τους οικογενειακούς λογαριασμούς του.

Η πλήρης ανακοίνωση του παλατιού αναφέρει:

«Σήμερα η οικογένειά μου είχε πολύ εποικοδομητικές συζητήσεις για το μέλλον του εγγονού μου και της οικογένειάς του.

Η οικογένειά μου και εγώ στηρίζουμε πλήρως την επιθυμία του Χάρι και της Μέγκαν να δημιουργήσει μια νέα ζωή ως νέα οικογένεια. Αν και θα προτιμούσαμε να παραμείνουν πλήρη μέλη της βασιλικής οικογένειας, σεβόμαστε και κατανοούμε την επιθυμία τους να ζήσουν πιο ανεξάρτητη ζωή ως οικογένεια, την ώρα που παραμένουν ένα πολύτιμο κομμάτι της οικογένειάς μου.

Ο Χάρι και ο Μέγκαν έχουν καταστήσει σαφές ότι δεν θέλουν να εξαρτώνται από δημόσιους πόρους στη νέα τους ζωή.

Συνεπώς, έχει συμφωνηθεί ότι θα υπάρξει μια μεταβατική περίοδος μετάβασης στην οποία θα περνούν χρόνο στον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Πρόκειται για σύνθετα θέματα της οικογένειάς μου προς επίλυση και πρέπει να γίνουν ακόμα περισσότερα πράγματα, αλλά ζήτησα να ληφθούν τελικές αποφάσεις τις επόμενες ημέρες»

Η Ελισάβετ «διέταξε» να λυθούν οι όποιες εκκρεμότητες από το προσωπικό της «εντός ημερών», ενώ φέρεται να έδωσε έμφαση στο θέμα του brand «Sussex Royal» και κανόνες που θέλει να μπουν γύρω από διαφημιστικές δραστηριότητες.

Tέλος, ο Πρίγκιπας Κάρολος, ο Γουίλιαμ και ο Χάρι έφυγαν με ξεχωριστά αυτοκίνητα από το Σάντριγχαμ.

Εν τω μεταξύ, “χρειάζονται περαιτέρω συνομιλίες για το κόστος ασφάλειας για τη μετάβαση του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ στον Καναδά”, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας.

Ο Justin Trudeau δήλωσε ότι η χρηματοδότηση και το σχέδιο ασφάλισης του ζεύγους πρόκειται να συζητηθούν σε επόμενη φάση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα