back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στ. Πέτσας: Όποτε κρίνει σκόπιμο ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει την απόφασή του για ΠτΔ

Διαβάστε επίσης

Η ανακοίνωση του ονόματος που θα προτείνει ο πρωθυπουργός για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας θα γίνει όποτε ο ίδιος το κρίνει σκόπιμο, από τώρα έως την συνταγματική προθεσμία που είναι στις 13 Φεβρουαρίου, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ερωτηθείς εάν ισχύουν δημοσιεύματα ότι έχει καταλήξει σε απόφαση να μην προτείνει εκ νέου το κ. Προκόπη Παυλόπουλο, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει υποκύψει στον πειρασμό της ονοματολογίας και επισήμανε ότι η συνταγματική προθεσμία είναι κοντά.

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό και στις αντιδράσεις που σημειώνονται, ο κ. Πέτσας επαναβεβαίωσε ότι θα κατασκευαστούν τα κλειστά κέντρα που έχουν εξαγγελθεί στα νησιά και θα κλείσουν οι δομές που υπάρχουν σήμερα, ενώ τόνισε ότι δεν θα σταματήσει και η υλοποίηση του σχεδιασμού που έχει γίνει για μεταφορά προσφύγων στην ενδοχώρα. Εκτίμησε ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020 θα αποδώσει καρπούς το συνολικό σχέδιο που υλοποιεί η νέα κυβέρνηση.

Από την Τετάρτη, ο πρωθυπουργός ξεκινά και γύρο συναντήσεων με την ηγεσία κάθε υπουργείου ξεχωριστά, με αντικείμενο τον προγραμματισμό του έργου τους.

Η πρώτη συνάντηση θα γίνει με την ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού και θα ακολουθήσει το υπουργείο Εργασίας την Παρασκευή, και το υπουργείο Παιδείας την επόμενη Τρίτη.

Για τη Λιβύη

Το ενδιαφέρον της Ελλάδας να  συμμετάσχει στη Σύνοδο του Βερολίνου για τη Λιβύη, επαναβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι η χώρα μας όχι μόνο δεν είναι απούσα αλλά βρίσκεται στο κέντρο των εξελίξεων, εξέφρασε την υποστήριξη της Ελλάδας σε  πολιτική λύση στη Λιβύη και τόνισε πως«θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν και για την εξασφάλιση της ειρήνης και για την προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα