back to top
18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

New York Times: Ρώσοι χάκερς παραβίασαν λογαριασμό της ουκρανικής εταιρίας που εργάζεται ο γιος του Μπάιντεν

Διαβάστε επίσης

Η Ρωσία φέρεται να προσπάθησε να χακάρει τον λογαριασμό της ουκρανικής εταιρίας αερίου, όπου εργάζεται ο γιος του Τζο Μπίντεν.

Σύμφωνα με τους New York Times, έγιναν απόπειρες για να χακάρουν τον λογαριασμό της εταιρίας τον περασμένο Νοέμβριο, όταν η υπόθεση παραπομπής Τραμπ ήταν το πρώτο θέμα στις ΗΠΑ κατά την διάρκεια των ερευνών της Βουλής των Αντιπροσώπων. Το δημοσίευμα τονίζει πως δεν έχει γίνει γνωστό το τι στοιχεία έψαχναν και βρήκαν οι χάκερς. Αλλά ειδικοί πιστεύουν πως η κυβερνο-επίθεση των Ρώσων, έχει να κάνει με στοιχεία που έψαχναν κατά του Μπίντεν, όπως ακριβώς κατηγορείται και ο Τραμπ πως έκανε, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολόντιμιρ Ζενένσκι. Να τονιστεί πως στο πλευρό του Τραμπ στην υπόθεση, ήταν και ο ίδιος ο Βλάντιμιρ Πούτιν.

Οι NYT αναφέρουν πως η τακτική των Ρώσων στη προσπάθεια να αποσπάσουν πληροφορίες, είναι ίδια με αυτή που έγινε με τα μέιλ της Χίλαρι Κλίντον κατά την διάρκεια της προεκλογικής της καμπάνιας το 2016. Οπως αναφέρουν, μέσω πληροφοριών, οι χάκερς κατάφεραν να εισχωρήσουν σε έναν από τους σέρβερς της ουκρανικής εταιρίας Burisma. Προς το παρόν, ούτε η Ρωσική κυβέρνηση, ούτε η εταιρία έχουν προβεί σε σχόλια για την υπόθεση.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα