back to top
17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μ. Χριστοδουλάκης: Αρχιτεκτονική κοροϊδία η πρόταση της κυβέρνησης για τον εκλογικό νόμο

Διαβάστε επίσης

Για αρχιτεκτονική κοροϊδία κατηγόρησε την κυβέρνηση με αφορμή την πρόταση που κατέθεσε για τον εκλογικό νόμο, ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης λέγοντας χαρακτηριστικά πως πήρε τον προηγούμενο νόμο και απλά άλλαξε τον τρόπο υπολογισμού των εδρών. «Η ΝΔ δεν θέλει να αλλάξει το υφιστάμενο μοντέλο».

Μιλώντας στην εκπομπή «Στάση των 2» και στον Άρη Τόλιο o κ. Χριστοδουλάκης τόνισε ότι το ΚΙΝΑΛ είναι αντίθετο να παίρνει ένα κόμμα με ποσοστό 35% το μπόνους και να σχηματίζει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Έτσι αλλοιώνεται η βούληση του εκλογικού σώματος καθώς με το συγκεκριμένο ποσοστό έχει δείξει ότι δεν επιθυμεί αυτοδυναμία αλλά κυβέρνηση συσχετισμών.

Για εκλογή ΠτΔ

Αναφερόμενος στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας τόνισε ότι το ΚΙΝΑΛ δεν μπήκε με κόκκινη γραμμή σε ονοματολογία ή αυτός ή κανένας αλλά έβαλε κόκκινες γραμμές στα χαρακτηριστικά : «Εμείς λέμε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να συγκεντρώνει πολιτικά προοδευτικά χαρακτηριστικά και προσθέτουμε όμως ότι αυτό δεν αφορά και όσους εξ’ αγχιστείας πέρασαν από την παράταξη μας. Έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και μέσα στην κρίση έχει μεγάλη σημασία να αναγνωρίσουμε και την πορεία του καθενός. Η πολιτική συνεννόηση προϋποθέτει και αναγνώριση της αλήθειας και ο συμβολισμός στο πρόσωπο του Προέδρου πρέπει να τιμά και αυτή την αλήθεια, έστω και δέκα χρόνια μετά την κρίση και το πως φτάσαμε ως εδώ και πως την διαχειρίζεται ο καθένας. Άρα ή κεντροαριστερή προσωπικότητα με αυτά τα χαρακτηριστικά ή καταψηφίζουμε και έχουμε αντιπρόταση».

Νewsroom Aθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα