back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τουρλού λαχανικών ή το γνωστό μπριάμ

Διαβάστε επίσης

Αν και το πολιτικό τουρλού είναι πολύ επίκαιρο, εμείς θα φτιάξουμε κάτι πιο πρακτικό, ένα υπέροχο τουρλού λαχανικών.
Πάμε λοιπόν να το φτιάξουμε.
Τουρλού λαχανικών λοιπόν, γιατί ότι λαχανικό έχουμε το βάζουμε μέσα ανακατεμένο, εξ ου και η Τούρκικη λέξη  türlü .
Έχουμε λοιπόν μελιτζάνες, κολοκυθάκια, καρότα, πιπεριές, ντομάτα και ντοματίνια, πατάτες, τα πλένουμε και τα κόβουμε χοντρά κομμάτια μέσα σ ένα πυρέξ η πήλινο η κεραμικό σκεύος.
Τις ντομάτες, δυο τρεις, τις χοντροκόβουμε, τα ντοματίνια τα σκορπίζουμε από πάνω, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ξερό θυμάρι και τα ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε πολύ λίγο νεράκι, γιατί όλα αυτά αφήνουν πολλά υγρά και φυσικά, το θαυματουργό και ζωογόνο λάδι μας, μην το τσιγκουνευτείτε, αλλά και μην το παρακάνετε, το λάδι μας, πρέπει να φαίνεται όχι όμως να πλημμυρίζει.
Αμέσως μετά, το βάζουμε στο φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 180 βαθμούς, αν το ψήσουμε χωρίς αέρα, μόνο πάνω κάτω, θέλει περίπου 2 ώρες, για να ψηθεί καλά και να μελώσει, αν το ψήσουμε στον αέρα πρέπει στους 150 βαθμούς και θέλει μιάμιση ώρα περίπου.
Βέβαια αυτό εξαρτάται και από τον φούρνο που έχει ο καθένας μας.
Συνοδεύεται με τυρί φέτα και φρέσκο ψωμί.
H μυρωδιά που θα έχει το σπίτι σας, από το φαγητό μας είναι υπέροχη και θα διεγείρει τις αισθήσεις σας….

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα