back to top
22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Συμφωνία για την ίδρυση Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για τη Φέτα

Διαβάστε επίσης

Αρκετά σημαντική χαρακτήρισε την ίδρυση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για τη φέτα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης επισημαίνοντας ότι θα μας εκπροσωπεί πλέον σε αρκετά διεθνή φόρα όπου γίνονται διαπραγματεύσεις για την προστασία του ΠΟΠ προϊόντος σε εμπορικές συμφωνίες.

Χρειάστηκε μαραθώνια σύσκεψη επτά ωρών για να καταλήξουν στην παραπάνω απόφαση εκπρόσωποι κτηνοτρόφων, μεταποιητών και βιομηχάνων. Ο κ. Βορίδης δήλωσε ότι τις επόμενες ημέρες όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς θα συνυπογράψουν ένα σχέδιο καταστατικού και θα προχωρήσουν στην κατάθεση ενός ενιαίου φακέλου που στην συνέχεια θα εγκριθεί από το υπουργείο.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκρέκας τόνισε ότι η φέτα είναι το νούμερο ένα κτηνοτροφικό μεταποιημένο εξαγώγιμο προϊόν της Ελλάδας και συμπλήρωσε ότι: «Με την συγκρότηση της Διεπαγγελματικής θα δοθεί τεράστια δυνατότητα στο προϊόν να παρέχει τα έσοδα που πρέπει σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα ξεκινώντας από τον κτηνοτρόφο, ενώ θα πάρει την θέση που της αρμόζει στην υποστήριξη της εθνικής οικονομίας και μέσα από αυτό στο εισόδημα των παραγωγών».

Ιδιαίτερα αισιόδοξος ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας Παναγιώτης Πεβερέτος δήλωσε ότι: «Μετά από πολύχρονες διαπραγματεύσεις όλοι μας έχουμε καταλάβει ότι πρέπει να είμαστε ενωμένοι για ένα προϊόν που φέρνει στο κράτος 400 εκατομμύρια ευρώ από εξαγωγές σε 57 χώρες», ενώ είπε κατηγορηματικά ότι εάν η Διεπαγγελματική δουλέψει σωστά θα μπορεί να χτυπηθεί το πρόβλημα με τις ελληνοποιήσεις.

Γιώργος Σάτρας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα